"Difteria gâtului, o infecție contagioasă a tractului respirator superior cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae, a fost confirmată la două persoane", a transmis Samuel Wyss, purtătorul de cuvânt al Secretariatului de Stat pentru Migrație (SEM), citat de switzerlandtimes.ch.
Mai exact, este vorba despre două persoane care au fost testate pozitiv pentru difterie la un centru de azil din Elveția. Acestea sunt primele cazuri conformate în această țară din anul 1983 încoace.
Citeste si: Bilanț coronavirus: Peste 9.000 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore
Există, însă, cel puțin patru cazuri probabile, conform lui Wyss, însă, pentru un moment se aşteaptă rezultatul analizelor.
Totodată, alte 92 de persoane au fost plasate în carantină fiind suspectate de această boală.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Simptomele respiratorii nu sunt prezente la cei afectaţi, iar boala este fatală în multe dintre cazuri.
Cum se transmite difteria, o boală extrem de gravă
Două etaje ale azilului elvețian se află în carantină, iar persoanele care au fost deja diagnosticate sunt izolate, conform nau.ch.
Difteria este o boală infecto-contagioasă cu transmitere aeriană sau prin contact direct cu o persoană bolnavă și poate fi prezentă la toate categoriile de vârsta, însă cel mai întâlnită este în cazul copiilor nevaccinaţi sub 15 ani.
Citeste si: Un nou val de caniculă în România. Ce temperaturi vor fi înregistrate
Conform Oficiului Federal de Sănătate Publică (OFSP), există două tipuri de difterie: cea respiratorie sau faringiană și cea cutanată.
Autoritatea sanitară scrie pe site-ul său că ultimul caz de difterie faringiană din Elveția a fost în anul 1983. Conform statisticilor, puținele cazuri din ultimii ani au implicat difterie cutanată.
Transmiterea are loc de la o persoană la alta prin infecția cu picături- adică prin contact fizic, tuse sau strănut.
Citeste si: Incredibil! Cel mai cunoscut criminal în serie din România a mers la mare pe banii Primăriei Balotești