Potrivit anchetei efectuate de Garda de Frontieră finlandeză, cele două avioane au intrat în sudul orașului Porvoo la ora locală 14:07 (11:07 GMT), au intrat în spațiul aerian finlandez aproximativ 600 de metri și au zburat aproximativ 10 kilometri pe teritoriul Finlandei, aproximativ un minut.

În ultimii ani, avioanele rusești au zburat peste Marea Baltică și au încălcat spațiul aerian finlandez de multe ori, dar nefiind întotdeauna avioane de luptă.

Cel mai grav incident s-a produs în 2016, când două avioane rusești au intrat în spațiul aerian finlandez la o oră distanță.Un acord a fost semnat la Helsinki nu demult pentru consolidarea cooperării militare între Finlanda și Statele Unite.

Explozie Beirut- vas sub pavilionul Republicii Moldova

Puternica explozie ce s-a produs marți, 4 august, în Beirut, Liban a fost provocată de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut şi transportate cu 6 ani în urmă de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus, scrie mold-street.com.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Postul de televiziune LBCI din Liban susţine că la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a ţării s-a anunţat că anume cele 2.750 de tone de nitrat amoniu au explodat în portul Beirut, provocând moartea a zeci de oameni şi distrugeri masive în acest oraş.

Citeste si: Astrologul indian care a prezis pandemia de coronavirus anunță ceva și mai rău. Totul începe în 20 decembrie

Explozie Beirut- premierul libanez: "Este inadmisibil"

„Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie", a declarat premierul libanez Hassan Diab, în faţa Consiliului Suprem de Apărare, reunit în şedinţă de urgență.

Citeste si: Celebrul "King Buka" a murit, la 100 de ani

Nitratul de amoniu este un îngrăşământ chimic şi, totodată, o componentă a explozibililor precum TNT, pentrit, hexogen. „Nu vom cunoaşte liniştea până când nu vom găsi persoana responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat, ca să dea socoteală", a promis premierul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si