Close sidebar
Close sidebar

Alerta in judetul Galati! O persoana a murit din cauza infectiei cu virusul West Nile, dupa ce a fost intepata de un tantar!

O persoana din judetul Galati a murit din cauza infectiei cu virsul West Nile, conform Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile. In ultima saptamana s-au inregistrat unsprezece cazuri de infectie cu virusul Wes Nile, transmis prin intepatura de tantar.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

De la inceputul supravegherii, respectiv din 2 mai si pana in prezent, au fost 23 de cazuri de infectie cu virusul Wes Nile, dintre care 11 cazuri s-au inregistrat in saptamana 1- 8 august, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

De asemenea, CNSCBT a anuntat ca s-a inregistrat si un deces, fiind vorba despre o persoana din Galati.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Cele mai multe cazuri de infectie cu Wes Nile- cinci- s-au inregistrat in judetul Dolj, in Olt si Iasi au fost cate patru cazuri, in Braila si Ilfov au fost cate doua cazuri, iar in Capitala si in judetele Bihor, Bacau, Galati, Vrancea si Teleorman s-a inregistrat cate un caz.

Ministerul Sanatatii spunea la sfarsitul lunii iulie ca toate cazurile de meningita sau meningo-encefalita cu virus West Nile depistate si inregistrate in Romania sunt unele sporadice, neexistand riscul unei epidemii.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a recomandat autoritatilor locale sa ia masuri de dezinsectie in localitati, cat mai curand posibil, pentru a preveni raspandirea.

Conform sursei citate, 80% din persoanele infectate nu au simptome. Semnale acestei boli sunt febra si durere de cap intensa, iar in cazurile severe apar si simptome neurologice: rigiditate a gatului, varsaturi, eruptii cutanate pe piept, sensibilitate crescuta la lumina, convulsii, frisoane, oboseala cronica si slabiciune musculara.

Ministerul Sanatatii a recomandat populatiei mai multe masuri de protectie: evitarea expunerii la tantari, imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multa vegetatie si umiditate ridicata (parcuri, paduri, ape statatoare etc.); utilizarea substantelor chimice repelente de tantari; asigurarea masurilor de desecare a baltirilor de apa din jurul gospodariilor si indepartarea recipientelor de apa statuta si a gunoiului menajer.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI