Președintele din Malawi a declarat o stare de alertă națională. 23 din cele 28 de districte sunt în pragul foametei, iar oamenii riscă să moară. Ce a condus la această catastrofă?

Alertă în Malawi. Oamenii riscă să moară de foame?

Președintele Lazarus Chakwera a declarat că Malawi se află într-o stare de catastrofă. În 23 din cele 28 de districte s-a instalat o stare de alertă națională, după ce, din cauza unor calamități naturale, oamenii riscă să moară din cauza foamei.

Se pare că președintel Lazarus Chakwera cere ajutorul la nivel mondial. Potrivit informațiilor transmise de observatornews.ro., președintele a solicitat un ajutor de 200 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă echivalentul a 600.000 de tone de porumb, pentru ajutor alimentar, care este necesar milioanelor de cetăţeni ai săi, care sunt în pragul foametei.

Oamenii riscă să moară de foame după ce culturile au fost afectate de fenomenul meteorologic cunoscut drept El Nino. 

culturi distruse

Oamenii riscă să moară de foame. Care este cauza?

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

El Nino a adus atât secetă, cât și inundații, iar culturile care ofereau producțiile necesare hrănirii milioanelor de cetățeni au fost complet distruse.

În afara precipitaţiilor tardive şi neregulate, aceste districte s-au confruntat şi cu ploi insuficiente, cu inundaţii şi cu perioade de secetă prelungită, ceea ce a afectat grav culturile şi perspectivele producţiei alimentare. Potrivit unei prime evaluări, aproape două milioane de gospodării agricole au fost afectate, iar 749.113 de hectare de porumb- 44,3% din suprafaţa cultivată la nivel naţional- au fost compromise, ar fi decalarat președintele Lazarus Chakwera, într-un discurs public, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Președintele Volodimir Zelenski a declarat război transportului maritim rusesc: ,,La sfârşitul războiului vor avea zero nave, zero!”

foamete

Alertă în Malawi! Oamenii riscă să moară de foame

[Sursa foto: istockphotos]

Președintele a continuat discursul cerând ajutorul lumii întregi pentru cetățenii săi. Acesta înseamnă oamenii să doneze pentru a nu lăsa Malawi să piară în fața catastrofei create de fenomenul El Nino.

Îndemn toţi locuitorii Malawi, atât cei care se află în ţară, cât şi cei din străinătate, precum şi partenerii noştri pentru dezvoltare, comunitatea internaţională, agenţiile ONU implicate, Banca Mondială, organizaţiile nonguvernamentale, sectorul privat local, membrii Parlamentului şi toţi cei care pot furniza resurse, financiare sau în natură, să susţină această cauză, ar mai fi decalarat președintele Lazarus Chakwera, potrivit observatornews.ro.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si