UPDATE 9.20. Armata Israelului a preluat controlul asupra punctului de trecere a frontierei de la Rafah, dintre Egipt și Fâșia Gaza, după o operațiune nocturnă anti-Hamas. 

Gruparea Hamas a anunțat că acceptă încetarea focului în Gaza, iar Israelul spune că va continua discuțiile, dar continuă atacurile asupra orașului Rafah.

Oportunitatea unui armistițiu între Israel și Hamas

Ministerul de Externe al Qatarului a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că va trimite o delegaţie la Cairo, în Egipt, cu scopul de a obţine încheierea unui acord de armistiţiu

între Israel şi Hamasul palestinian în Fâşia Gaza.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de Joe Biden. Ce discută cei doi șefi de stat

"Delegaţia Qatarului va merge în Egipt marţi dimineaţă pentru a relansa negocierile indirecte între cele două părţi(...) cu speranţa de a ajunge la un acord pentru o încetare imediată şi permanentă a focului în Fâşia Gaza în schimbul prizonierilor şi ostaticilor", a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Doha, Majed al-Ansari.

Armata israeliană continuă ofensiva în Rafah

Israelul pregătește o ofensivă terestră în orașul Rafah, pe fondul unor intense bombardamente asupra oraşului din Fâșia Gaza.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Armata israeliană a declarat că efectuează „atacuri direcționate” împotriva Hamas în estul Rafah. La scurt timp după aceea, tancurile israeliene au intrat în Rafah, ajungând până la 200 de metri de trecerea dintre Rafah în Egiptul vecin, au declarat oficiali egipteni de securitate, potrivit The Star.

Incursiunea a avut loc la o zi după ce militanții Hamas au ucis patru soldați israelieni într-un atac cu mortar despre care Israelul a spus că are originea în apropierea punctului de trecere din Rafah.

Palestinienii părăsesc și orașul Rafah, atacat de Israel

Palestinienii părăsesc și orașul Rafah, atacat de Israel

[Sursa foto: Twitter]

Israelul, atacat cu rachete din Fâșia Gaza 

Aripa armată a Jihadului Islamic palestinian a informat luni seară că a tras cu rachete din Fâşia Gaza în direcţia Israelului.

"Am vizat cu baraje cu rachete (oraşul) Sderot, (kibutzul) Nir Am şi alte colonii" din zona Israelului situată în jurul Fâşiei Gaza, a indicat grupul armat palestinian într-un comunicat.

Armata israeliană a indicat că s-au auzit sirenele în zonele din jurul Fâşiei Gaza. Niciun bilanţ nu a fost disponibil imediat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si