Primele teste in cazul fetei din Botoșani au aratat ca de aceasta data este un alt tip al bacteriei fata de cel care a fost confirmat la eleva de la Liceul Ghoerghe Lazar, din Capitala.

Fata este internata acum la spitalul de boli infectioase din Botoșani si primeste tratament cu antibiotice. Potrivit surselor, starea ei de sanatate este stabila in aceste momente.

Adolescenta a ajuns la spital cu febra mare si dureri puternice de cap.

Venise in tara din Italia, pentru a sarbatori Pastele cu rudele de aici. Pentru ca boala este contagioasa si pacienta a venit cu avionul in Romania, Directia de Sanatate Publica din Botoșani a cerut lista pasagerilor pentru a-I anunta de acest caz si in cazul in care si ei prezinta simptomele bolii sa mearga de urgenta la medic.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Detalii din ultimele ore de viață ale Mădălinei, adolescenta din București care a murit de meningită: "Când s-a trezit, a început să..."

Este al doilea caz aparut in Romania, dupa ce saptamana trecuta o alta eleva de aceeasi varsta a fost rapusa in doar cateva ore de meningita.

La Gheorghe Lazar 71 de elevi de clasa a 12-a au fost testati iar rezultatele au fost negative Insa cazurile care duc la deces sunt rare, ministerul sanatatii vorbeste de doar cateva intr-un an. De altfel, ministrul sanatatii Sorina Pitnea spune ca momentan nu este necesar ca vaccinul pentru meningita sa fie obligatoriu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si