Close sidebar
Close sidebar

Alerta in Romania! Adolescenta din Vaslui, suspecta de meningita. Ar fi al treilea caz

Este alertă in Romania dupa ce a fost confirmat inca un caz de meningita meningococica. O tanara din Botoșani a fost diagnosticata cu aceasta boala la doar cateva zile după ce o eleva din Capitală a murit din aceasta cauza. In plus, o adolescenta din Vaslui a intrat in coma si este suspecta de meningita.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primele teste in cazul fetei din Botoșani au aratat ca de aceasta data este un alt tip al bacteriei fata de cel care a fost confirmat la eleva de la Liceul Ghoerghe Lazar, din Capitala.

Fata este internata acum la spitalul de boli infectioase din Botoșani si primeste tratament cu antibiotice. Potrivit surselor, starea ei de sanatate este stabila in aceste momente.

Adolescenta a ajuns la spital cu febra mare si dureri puternice de cap. Venise in tara din Italia, pentru a sarbatori Pastele cu rudele de aici. Pentru ca boala este contagioasa si pacienta a venit cu avionul in Romania, Directia de Sanatate Publica din Botoșani a cerut lista pasagerilor pentru a-I anunta de acest caz si in cazul in care si ei prezinta simptomele bolii sa mearga de urgenta la medic.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citeste si: Detalii din ultimele ore de viață ale Mădălinei, adolescenta din București care a murit de meningită: "Când s-a trezit, a început să..."

Este al doilea caz aparut in Romania, dupa ce saptamana trecuta o alta eleva de aceeasi varsta a fost rapusa in doar cateva ore de meningita.

La Gheorghe Lazar 71 de elevi de clasa a 12-a au fost testati iar rezultatele au fost negative Insa cazurile care duc la deces sunt rare, ministerul sanatatii vorbeste de doar cateva intr-un an. De altfel, ministrul sanatatii Sorina Pitnea spune ca momentan nu este necesar ca vaccinul pentru meningita sa fie obligatoriu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI