Alerta in Romania! Bacterii periculoase gasite in gheata produsa de mai multi agenti economici
Clostridium si bacterii coliforme gasite in gheata produsa de mai multi agenti economici.
Clostridium si bacterii coliforme au fost gasite gasite in gheata produsa de mai multi agenti economici, releva testele realizate de Centrul National pentru incercarea si Expertizarea Produselor- Laborator Larex pe probe prelevate de inspectorii ANPC in urma controalelor facute la operatori economici care produc gheata alimentara in unitati proprii, din Bucuresti, Constanta si Giurgiu. Au fost oprite temporar de la vanzare 1.800 de kilograme de cuburi din depozitele a doi producatori, precum si peste 5000 de pungi cu gheata comercializate deja in magazine.
"In perioada 7 – 11 mai comisarii ANPC au efectuat un control in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor, la operatori economici care produc in unitati proprii gheata alimentara, atat pe raza municipiului Bucuresti, cat si la operatorii economici din judetele Giurgiu si Constanta.
in urma acestei actiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1800 kg de cuburi de gheata aflate in depozitele a doi producatori, precum si o cantitate de 5372 pungi cu cuburi gheata de 1 sau 2 kg aflate la comercializare in marile magazine", anunta ANPC.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: De ce se vinde o casă cu etaj și două dormitoare cu numai 1 euro, în Anglia- antena3.ro
De asemenea, au fost prelevate esantioane care au fost trimise la analize si supuse expertizei la Centrul National pentru incercarea si Expertizarea Produselor Laborator Larex Bucuresti. Analizele efectuate au determinat modificari ale urmatorilor parametri: "Clostridium perfringers, ufc/100 ml prevazut: 0, determinat: 2 (ambalaj de 1 kg) si 4 (ambalaj de 2 kg); bacterii coliforme, ufc/250 ml prevazut: 0, determinat: 284 (ambalaj de 5 kg); NTG (n.r.
- numarul total de germeni mezofili- indicator global care permite aprecierea incarcarii apei cu flora de diverse origini care sunt responsabile de transmiterea infectiilor pe calea apei), ufc/100 ml prevazut: 20, determinat: 29 (ambalaj de 1 kg) si 31 (ambalaj de 2 kg); NTG, ufc/ml la – 22 grade C, prevazut max. 100, determinat: 1245 (ambalaj de 5 kg); -37 grade C, prevazut max. 20, determinat: 65 (ambalaj de 5 kg)", conform ANPC.
"Avand in vedere faptul ca analiza in cazul depasirii parametrilor microbiologici excede sfera de competenta a ANPC, institutia noastra va transmite cazul prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje", anunta ANPC.