Două cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava şi alte două din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele zile. Întreg personalul celor două unităţi de învăţământ a fost testat, rezultatele analizelor nefiind încă finalizate.

La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava unul dintre cadrele didactice infectate cu SARS-CoV-2 este directorul unităţii de învăţământ, care s-a testat pe 31 august şi a primit rezultatul pozitiv pe 2 septembrie, scrie Monitorul de Suceava.

Toţi angajaţii şcolii au fost testaţi, însă rezultatele analizelor nu sunt încă gata, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava cei doi angajaţi ai unităţii de învăţământ sunt asimptomatici, unul este la domiciliu iar celălalt  s-a internat la Secţia de Boli Infecţioase Suceava pentru 48 de ore, după care va sta în izolare la domiciliu, mai scriu jurnaliştii locali.

Pot părinţii opta pentru şcoala online? Răspunsul dat de ministrul Educaţiei 

Monica Anisie susţine că părinţii copiilor cu vârstă şcolară pot cere ca fiii sau fiicele lor să participe la cursuri online doar dacă pot face dovada că, fie copilul, fie cineva din familie suferă de boli care ar putea fi agravate de COVID-19.

Risc de îmbolnăvire

„Deocamdată, normele prevăzute de ordinul comun permit părinţilor care au în familie persoane cu un a anumit risc la îmbolnăvire să solicite unităţii de învăţământ continuarea învăţării de acasă.

Deci copilul poate să continue cursurile în sistem online după ce părintele face o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Au fost publicate toate ghidurile pentru noul an școlar- de la grădinițe până la licee. DOCUMENT

ntrebată dacă părinţii pot opta pentru şcoala online fără a avea o astfel de situaţie în familie, Anisie a precizat că, în acest moment, normele nu prevăd această posibilitate.

„Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a adăugat Anisie.

Citeste si: Aurelian Bădulescu: „Deschiderea şcolilor este crimă cu premeditare”

Certificare emise de medicul de familie

Ministrul a precizat că cei mai mulţi dintre elevi au deja certificate emise de medicul de familie privind faptul că suferă sau nu de boli cronice.

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Anisie a precizat că ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei poate fi modificat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si