Două cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava şi alte două din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele zile. Întreg personalul celor două unităţi de învăţământ a fost testat, rezultatele analizelor nefiind încă finalizate.

La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava unul dintre cadrele didactice infectate cu SARS-CoV-2 este directorul unităţii de învăţământ, care s-a testat pe 31 august şi a primit rezultatul pozitiv pe 2 septembrie, scrie Monitorul de Suceava.

Toţi angajaţii şcolii au fost testaţi, însă rezultatele analizelor nu sunt încă gata, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava cei doi angajaţi ai unităţii de învăţământ sunt asimptomatici, unul este la domiciliu iar celălalt  s-a internat la Secţia de Boli Infecţioase Suceava pentru 48 de ore, după care va sta în izolare la domiciliu, mai scriu jurnaliştii locali.

Pot părinţii opta pentru şcoala online? Răspunsul dat de ministrul Educaţiei 

Monica Anisie susţine că părinţii copiilor cu vârstă şcolară pot cere ca fiii sau fiicele lor să participe la cursuri online doar dacă pot face dovada că, fie copilul, fie cineva din familie suferă de boli care ar putea fi agravate de COVID-19.

Risc de îmbolnăvire

„Deocamdată, normele prevăzute de ordinul comun permit părinţilor care au în familie persoane cu un a anumit risc la îmbolnăvire să solicite unităţii de învăţământ continuarea învăţării de acasă.

Deci copilul poate să continue cursurile în sistem online după ce părintele face o evaluare a stării de sănătate a membrilor din familie”, a declarat Monica Anisie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Au fost publicate toate ghidurile pentru noul an școlar- de la grădinițe până la licee. DOCUMENT

ntrebată dacă părinţii pot opta pentru şcoala online fără a avea o astfel de situaţie în familie, Anisie a precizat că, în acest moment, normele nu prevăd această posibilitate.

„Acum, în conformitate cu normele pe care le-am aprobat, nu are această posibilitate pentru a opta decât, repet, fie dacă este copilul bolnav şi va fi expus riscului la îmbolnăvire sau dacă în familie există o persoană care s-a putea afla sub riscul accentuării îmbolnăvirii”, a adăugat Anisie.

Citeste si: Aurelian Bădulescu: „Deschiderea şcolilor este crimă cu premeditare”

Certificare emise de medicul de familie

Ministrul a precizat că cei mai mulţi dintre elevi au deja certificate emise de medicul de familie privind faptul că suferă sau nu de boli cronice.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Anisie a precizat că ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei poate fi modificat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si