„Am asistat la un atac în masă în seara aceasta la Greenwood Park Mall”, a transmis Mark Myers, edilul oraşului Greenwood, din statul Indiana, acolo unde a avut loc tragedia, conform unui comunicat destinat presei.

„Acum sunt trei morţi şi trei răniţi”, a mai precizat primarul.

Citeste si: Ministrul Virgil Popescu face un nou anunț. Prețul petrolului a revenit la cel dinaintea războiului dintre Rusia și Ucraina

Mark Myers a declarat că atacatorul a fost ucis de către „un individ înarmat”. Oamenii legii din Greenwood au postat un mesaj pe pagina de Facebook în care le-a cerut martorilor la atac să furnizeze informaţii.

Acesta este cel mai recent eveniment dintr-un lanț de violenţe cu arme din SUA

Atacul armat care a avut loc duminică este cel mai recent dintr-un lanț de violenţe cu arme care afectează Statele Unite în ultimele luni. Peste ocean, oamenii legii estimează că 40.000 de decese pe an sunt cauzate de arme de foc, conform Arhivei pentru violenţă cu armă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Caz revoltător în județul Alba: un bărbat este acuzat că și-ar fi abuzat fiul cu handicap

Recenta creştere a violenţelor a reaprins dezbaterea controversată asupra reglementării armelor.

O comisie a Camerei Reprezentanţilor urmează să voteze în decursul acestei săptămâni, pentru prima dată în aproape două decenii, un proiect de lege care interzice armele de asalt. 

Joe Biden susține că este hotărât să interzică armele de asalt

Joe Biden, președintele SUA a afirmat că în țara condusă de el sunt „năpădite de arme de război” şi că el este hotărât să interzică armele de asalt care sunt folosite în mod frecvent în incidentele armate cu număr mare de victime, notează Reuters.

„Sunt hotărât să interzic aceste arme din nou. Nu mă voi opri până facem acest lucru”, a declarat liderul american cu ocazia unui eveniment găzduit de Casa Albă. „Armele de asalt trebuie să fie interzise. Ele au fost interzise. Sunt decis să interzic din nou aceste arme şi încărcătoarele cu capacitate mare”, a mai precizat președintele Biden.

Citeste si: Vladimir Putin nu mai vrea să fie numit "președintele" Rusiei. Naționaliștii pro-Kremlin cer termenul de "conducător"

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Biden şi-a exprimat susţinerea pentru Al Doilea Amendament din Constituţia SUA, care conferă americanilor dreptul de a deţine arme de foc, dar a precizat că „dreptul de a purta arme nu este un drept absolut de a-i domina pe toţi ceilalţi”.

Săptămâna trecută, suspectul Robert Crimo III a ucis şapte oameni şi a rănit alţi aproape 30 la o paradă locală într-o suburbie a metropolei americane Chicago.

Atacatorul îşi achiziţionase arma de asalt în mod legal, cu toate că se ştia că deţine şi un arsenal de cuţite şi în anul 2019 ameninţase că vrea să-şi omoare întreaga familie, determinând intervenţia forțelor de ordine.

Militanţii împotriva violenţelor comise cu arme de foc susţin măsuri cum sunt creşterea limitei de vârstă pentru achiziţionarea anumitor arme şi interzicerea folosirii de încărcătoare cu capacitate mare.

Citeste si: Un medic ginecolog a ajutat o fetiță de 10 ani să facă întrerupere de sarcină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si