Opt copii şi un adult au murit după ce au mâncat carne de broască ţestoasă de mare pe insula Pemba din arhipelagul Zanzibar, iar alte 78 de persoane au fost transportate la spital, au anunţat  autorităţile locale.

Deces carne broască Zanzibar

Imagine din Zanzibar.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Soția lui Emanuel Macron, ținta unor acuzații dure! Președintele francez a spus că soția lui nu a fost bărbat

Când au mâncat turiștii carnea de broască?

Cu toate că această carne este considerată delicatesă, aceasta provoacă periodic decese din cauza chelonitoxismului, un tip de intoxicație alimentară. 

Vineri seară ar fi murit o femeie, după ce copilul ei decedase cu puțin scurt înainte, a declarat ofițerul medical al districtului Mkoani, Dr. Haji Bakari. De asemenea, el ar fi spus că respectiva carne ar fi fost consumată marți. Bakari a mai declarat pentru The Associated Press că testele de laborator au confirmat că toate victimele au mâncat carne de broască țestoasă de mare. Marea majoritate a cazurilor de otrăvire cu broască țestoasă au fost cauzate de consumul de carne de broască țestoasă cu cioc, dar și carnea de broască țestoasă verde poate fi otrăvitoare. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Deces carne broască Zanzibar

Imagine reprezentativă pentru broasca țestoasă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cine este câștigătoarea Miss World 2024? Ada Maria Ileana a concurat din partea României

Autoritățile din Zanzibar, care este o regiune semi-autonomă a Tanzaniei, țară din estul Africii, au trimis o echipă de gestionare a dezastrelor care a îndemnat oamenii să evite consumul de broaște.

Mulți oameni nu știu că braconierii dau carnea de broască țestoasă cu cioc de șoim drept carne de broască țestoasă verde. Acest lucru poate avea efecte grave asupra sănătății consumatorului, în special dacă este însărcinată, alăptează sau dăruiește carne copiilor.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă o astfel de tragedie! În noiembrie 2021, șapte persoane, inclusiv un copil de trei ani, au murit în Pemba după ce au mâncat carne de broască țestoasă, iar alte trei persoane au fost spitalizate. Și în India, 93 de persoane, dintre care 76 în Geater Noida și 17 în Noida, au fost spitalizate din cauza unei intoxicații alimentare. Două incidente separate de intoxicații alimentare au avut loc în Mahashivratri. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si