Un individ bate la usa pensionarilor, se da drept angajat al statului si le promite batranilor ca vor primi mai multi bani. Cu o condiție. Să achite pe loc o taxă de 1.000 de lei. Asta au povestit oamenii reprezentantilor de la Casa de Pensii Bihor.

Citește și: VIDEO- Taxă fantomă pentru recalcularea pensiilor. Pensionarii sunt șocați de cele auzite

„Am avut în jur de 4,5 sesizări, am avut și persoane care în sesizare au spus să au plătit această taxă de 1.000 de lei, alții ne-au spus că doar li s-a solicitat această sumă. Am avut chiar un caz, o persoană a venit la ghișeu pentru că nu avea bani acasă, s-a dus la bancă, a scos banii, și a venit la ghișeu să plătească această taxă, vă dați seama că am rămas și noi surprinși”, spune directorul executive al Casei de Pensii din Bihor.

A fost alertată Poliția

Dupa ce au vazut că există tot mai multe cazuri, reprezentanții instituției au alertat Poliția. Până acum, a fost depusă o singură plângere. Un pensionar de 81 de ani le-a mărturisit oamenilor legii că i-a dat o mie de lei unui individ care l-a abordat pe stradă, folosind aceeași metodă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au întocmit dosar penal în cauză și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru identificarea persoanei bănuite și dispunerea măsurilor legale”, au transmis autoritățile.

Pensionarii sunt șocați de cele auzite.  

„O mare escrocherie, trebuie prinși, depistați și întrebați de sănătate.

Atât am să declar. O escrocherie. Nu are ce să caute la ușa omului”, spune o persoană.

„Foarte rău, să le fie rușine. Cum să mergi pe la oameni, să le ceri și bani, că au pensii mici”, spune altcineva.

„Numai cei care sunt mai naivi, cetățeni care nu au o pregătire, sunt în vârstă și săracii cad în plasă, alții dintre noi suntem mai precauți”, a povestit o altă persoană.

Potrivit Casei de Pensii Bihor, procedura de recalculare este gratuită și se face întotdeauna la sediul instituției, de către angajati. 

Citește și: VIDEO- Plafonarea prețurilor, doar pe hârtie. Legiferarea nu ţine pasul cu tacticile comercianţilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si