Vineri dimineață, în jur de ora 2.00, autorităţile oraşului Kiev au emis o alertă pe canalul de Telegram. Astfel, sirenele de alarmă au fost activate și locuitorii sfătuiți să meargă în adăposturile anti-aeriene.

Oleksei Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, a anunțat pe Telegram că este în desfăşurare un ” atac cu drone ”.

Atac cu drone asupea Kievului

Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul video de joi seară, că în cursul zilei comandamentele aeriene din centrul, sudul, estul şi vestul Ucrainei au respins 54 de rachete ruseşti şi 11 drone.

Totodată, Zelenski a precizat că majoritatea regiunilor se confruntă cu pene de electricitate. 

Citește și: Războiul continuă în Ucraina: 54 de rachete lansate de Rusia au fost doborâte de armata ucraineană

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zonele unde nu exista electricitate includeau capitala Kiev, Odesa şi Herson în sud şi regiunile înconjurătoare, dar şi regiunea din jurul Liovului, în apropiere de graniţa vestică spre Polonia, a spus Zelenski.

”Dar aceasta nu este nimic faţă de ce ar fi putut să se întâmple dacă nu erau trupele noastre anti-aeriene eroice şi apărarea anti-aeriană”, a afirmat președintele.

Mai multe clădiri au fost distruse

Peste 18 clădiri rezidenţiale şi 10 instalaţii de infrastructură critică au fost distruse în cele mai recente atacuri, a declarat Ministerul Apărării.

Citește și: Noi tensiuni în Balcani, la doi pași de frontul din Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si