Cel mai mare grup de nave de desant ale marinei ruse, format din șase nave mari de desant ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică, și șase nave de desant ale Flotei din Marea Neagră, este pregătită să execute misiuni în Marea Neagră, informează agenția TASS.

Citeste si: Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador SUA în România. Joe Biden a făcut anunțul

România trebuie să găsească, împreună cu Bulgaria şi Turcia, în calităţile de naţiuni membre NATO, "un echilibru" cu Rusia în zona Mării Negre, a afirmat vineri Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Rusia desfășoară cel mai mare grup de nave de desant în Marea Neagră

Gruparea forțelor de desant ale Marinei Federației Ruse, constând din șase nave mari de debarcare (BDK) ale flotei nordice și baltice, precum și șase BDK ale flotei Mării Negre, este gata să îndeplinească sarcini militare în Marea Neagră. Acest lucru a fost raportat vineri de TASS, care citează reprezentanți din structurile de putere din Crimeea.

Citeste si: "Dacă Putin moare, se va declanșa haosul". Serviciile secrete din SUA fac lumină în privința sănătății liderului de la Kremlin

Pentru prima dată, o grupare atât de mare a Marinei Ruse operează în Marea Neagră, care constă din douăsprezece nave mari de debarcare ale flotei de Nord, Baltică și Marea Neagră.

Aceste BDK-uri sunt acum gata să-și îndeplinească sarcinile propuse ca parte a unei operațiuni militare specială”, a spus sursa citată de TASS.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru prima dată, o grupare atât de mare a Marinei Ruse operează în Marea Neagră

[Sursa foto: Daily Express]

Sursa a precizat că detașamentul de nave ale Flotei de Nord include nave mari de debarcare „Pyotr Morgunov”, „Minerul Olenegorsk” și „George Pobedonosets”.

Flota Baltică este reprezentată de ambarcațiuni mari de debarcare „Korolev”, „Minsk” și „Kaliningrad”.

Citeste si: Liderii din Africa îl roagă cu disperare pe Putin să deblocheze cerealele din Ucraina

Ca parte a detașamentului de la Marea Neagră a navelor mari de debarcare „Caesar Kunikov”, „Novocherkassk”, „Azov”, „Yamal”, „Orsk” și „Nikolai Filchenkov”.

TASS nu a obținut confirmări oficiale privind aceste mișcări de nave.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe 10 februarie, Flota Mării Negre anunța că șase nave de desant, parte a Flotelor Nordului și Mării Baltice, au  intrat în Marea Neagră. În timpul exercițiilor comune, navele au executat misiuni de apărare a coastelor Crimeei și a bazelor navale.

Bombardament în Odesa

O rachetă rusă a lovit sâmbătă dimineață o clădire agricolă din regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, rănind două persoane, potrivit unui oficial local.

Purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram:

"Dimineața la Odesa a început cu o lovitură de rachete. Aeronavele Federației Ruse au lansat un atac cu rachete de croazieră asupra unuia dintre cartierele regiunii Odesa. O rachetă de tip Ha-59 a lovit o întreprindere agricolă. Din primele informații, două persoane au fost rănite. O echipă investighează incidentul, iar salvatorii au stins incendiul rezultat", a adăugat el.

El a remarcat, de asemenea, că mai multe nave care transportau rachete de croazieră continuă să se afle în Marea Neagră, adăugând că forțele ruse încearcă să-și întărească punctul de sprijin pe Insula Șerpilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si