Close sidebar
Close sidebar

Alertă la nivel mondial de variola maimuței. Anunțul a fost făcut de Organizația Mondială a Sănătăţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declanşat, sâmbătă, cel mai înalt nivel de alertă pentru a încerca să oprească răspândirea variolei maimuţei care a afectat aproape 17.000 de persoane în 74 de ţări.

Diana Bostan,

Variola maimuței


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Am decis să declar Urgenţă sanitară publică de interes internaţional”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, precizând că riscul în lume este relativ moderat în afară de Europa, unde a crescut. 

Alertă de variola maimuței la nivel mondial

„Este un îndemn la acţiune, dar nu este primul”, a spus Mike Ryan, managerul de urgenţe al OMS, care spune că speră că va duce la acţiuni colective împotriva bolii.

Europa este epicentrul cazurilor de infectare cu variola maimuței. Cele mai multe cazuri au fost raportate la bărbaţi care au relaţii sexuale cu bărbaţi.

Citeste si: Variola maimuţei a fost confirmată la doi copii, în Statele Unite ale Americii

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Până la 18 iulie, Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CEDC) a înregistrat 7.896 de infecţii cu virusul variolei maimuţei.

Se înmulțesc cazurile de variola maimuței în Europa

Spania se află pe primul loc, cu 2.835 de cazuri, urmată de Germania (1.924), Franţa (912), Regatul Ţărilor de Jos (656) şi Portugalia (515).

Citeste si: OMS anunță că va fi nevoie de noi variante de vaccin anti-COVID, pentru a opri răspândirea virusului

În afara Africii, "99% din cazurile raportate sunt la bărbaţi", a declarat miercuri dr. Rosamund Lewis, principalul expert al OMS în variola maimuţelor, iar 98% dintre aceştia sunt "bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi, în primul rând cei care au avut mai mulţi parteneri recent, noi sau anonimi".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI