”Această familie a coronavirusurilor pot genera oricând o întorsătură neașteptată a unei infecții banale. În momentul de față ne-am pregătit la nivelul institutului cu o unitate care să izoleze pacientul. Dar acum, cu avioanele care circulă mereu, transferul virusului nu mai reprezintă o problemă. Interesant este că la o populație de circa 11 milioane a generat doar 41 de infecții.

Acest lucru ne spune că acest nou virus nu și-a căpătat toate valențele pentru posibilitatea apariției unei pandemii.

Rata de mortalitate este foarte mare, toată lumea trebuie să fie cu arma la picior” a spus medicul Adrian Streinu-Cercel într-o intervenție în cadrul unei emisiuni TV.

Oamenii trebuie să fie foarte atenți în ceea ce privește igiena personală, mai spune medicul Adrian Streinu-Cercel.

Citeste si: Cât poţi păstra carnea de porc la congelator fără să se strice

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Putin îi propune postul de premier şefului Fiscului rus, Mihail Mişustin

”Măsurile de prevenție sunt cele clasice. Aceste virusuri pleacă de la animale. Primele simptome sunt clasice, de gripă, abia după aceea apar complicațiile.”

Citeste si: Cutremur puternic la granița României, miercuri seara

Familia coronavirusurilor include un număr mare de virusuri care pot provoca cel mai adesea forme uşoare de boală la om, însă unele dintre ele, precum SARS, sau MERS (sindrom respirator din Orientul Mijlociu) au condus la epidemii grave, potrivit antena3.ro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si