Close sidebar
Close sidebar

Alerta la un spital din Iasi! Toti au luat boala - Medicii sunt ingroziti

Personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi se confrunta cu o situatie critica. Nu exista asistent medical, medic sau infirmiera care sa nu fi facut cel putin odata tuberculoza.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit bzi.ro, situatia este alarmanta iar cei care lucreaza in spital se plang ca nu li se asigura conditiile necesre pentru a nu contacta boala.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

"Colegii, medicii care lucreaza in aceste sectii au risc ridicat de imbolnavire si sunt destule cazuri. Majoritatea fac rezistenta la medicamentele aflate in schema de tratament, tuberculoza multidrog rezistenta. De cele mai multe ori, personalul medical care ingrijeste bolnavii de TBC fac cele mai grave forme ale bolii.

Bineinteles ca unii colegi fac recaderi. Nu am o confirmare de deces din randul personalului doar cu TBC. Riscurile de imbolnavire sunt foarte mari. Atunci cand am facut demersurile legislative necesare pentru acordarea sporului de 100% pentru angajatii care isi desfasoara activitatea la pneumoftiziologie au existat colegi de la alte specialitati care au fost nemultumiti. Acest spor s-a acordat dupa ce am argumentat cu statistici din toata tara prin care am aratat care este procentul de imbolnavire, riscurile.
Conditiile de lucru din sectiile exterioare sunt departe de cum ar trebui sa arare o unitate medicala. In aceste sectii ar trebui sa se faca investitii serioase ca sa oferi personalului si bolnavilor conditii de munca, de ingrijire. In tratamentul bolnavilor de TBC conditiile de igiena sunt foarte importante, la fel si alimentatia"
, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi.

Tuberculoza (TBC) este o infectie bacteriana localizata cel mai frecvent la nivelul plamanilor. Tratamentul este de lunga durata, intre sase si noua luni, finalizat cu succes. In cazul pacientilor cu tubeculoza multidrog rezistenta care necesita un plan terapeutic complex, tratamentul are o durata mult mai mare.

Simptomele obisnuite sunt: tuse insotita de mucus gros, pe o durata de aproximativ doua saptamani, febra, frisoane, transpiratii in timpul somnului, oboseala si slabirea fortei fizice, pierderea poftei de mancare si pierderea in greutate fara motive, dureri in piept, scaderi ale amplitudinii respiratiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI