Franța este sub alertă maximă, agricultorii organizând proteste noi și recurgând la blocaje masive.

Drumurile principale către Paris, blocate

Începând de luni, drumurile principale care duc către Paris vor fi blocate de vehicule și utilaje agricole.

Ministerul de Externe de la București face un avertisment în acest context. Mai exact, românii care se află în Franța, tranzitează sau care doresc să călătorească în această țară, trebuie să se informeze din timp cu privire la situația de acolo.

Acest avertisment vine după ce mai multe camioane cu produse de import, inclusiv unele care transportau carne din România, au fost vandalizate de protestatari, marfa fiind distrusă.

Citește și: VIDEO- Sindicaliștii Sanitas, protest în Capitală. Oamenii au mai multe nemulțumiri

Există blocaje și în alte zone din Franța

De asemenea, potrivit autorităților, în această perioadă sunt posibile blocaje și în alte zone din Franța.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO. Protestele medicilor continuă. Anunțul Sanitas după negocierile cu premierul Marcel Ciolacu

În acest context, manifestanții francezi acuză politicile în domeniu ale Comisiei Europene, pe care le consideră mult prea restrictive, cerând o plată decentă pentru munca lor, potrivit Antena3.ro

Agricultorii au reluat în forță protestele în prima zi a săptămânii, cu obiectivul declarat de a bloca Parisul cu utilajele, după o pauză de weekend.

"La ora 14.00, agricultorii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure-et-Loir, Île-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine-et-Marne, Seine-Maritime și Somme, membri ai rețelei FNSEA și Jeunes Agriculteurs du Grand Bassin Parisien, vor începe un asediu pe termen nelimitat al capitalei.

Toate drumurile importante care duc spre capitală vor fi ocupate de agricultori", au anunțat principalele organizații care organizează protestele ce s-au extins la nivel național.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si