Citeste si: Politistii din Arad care cultivau cannabis foloseau o drona pentru a urmari plantatia si recoltau doar noaptea

Potrivit datelor furnizate de catre Inspectoratul de Politie Judetean Prahova, DN 1 este blocat, luni dupa amiaza, la intersectia cu DN 1 A, iar traficul rutier este deviat dupa ce dintr-un camion care circula insotit de jandarmi si care transporta nitrati se produc scurgeri.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, in camion 64 de butoaie incarcate cu câte 220 de litri de nitrat de monometilamina, iar opt dintre acestea s-au rasturnat, in conditii care nu au fost stabilite inca.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Din unele dintre butoaiele rasturnate se scurge nitrat, iar in conditiile in care la contactul cu o sursa de caldura aceasta substanta poate exploda, autoritatile au deviat circulatia.

Totodata, pompierii militari actioneaza pentru asigurarea zonei in care se afla camionul care transporta 15 tone de nitrat de monometilamina, depozitate in recipiente de plastic de 200 l. Substanta este coroziv exploziva, periculoasa doar in contact cu sursa de aprindere.


 
Urmeaza sa ajunga la.locul interventiei o autospeciala cbrn din cadrul ISU Bucuresti- Ilfov pentru masurarea concentratiilor explozive.
 
Ulterior, o societate de profil va asigura descarcarea si verificarea tuturor recipientelor pentru a le identifica pe cele afectate.
Transportul este unul special, iar paza si protectia acestuia sunt asigurate cu efective de jandarmi.

Autoturismele sunt deviate pe rute ocolitoare, in timp de traficul rutier pentru TIR-uri a fost interzis in zona.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si