Alertă medicală în România. Anunțul vine din partea unui spital de boli infecțioase
Spitalul Victor Babeș din Timișoara trage un semnal de alarmă, asta după ce mai mulți pacienți se prezintă zilnic cu suspiciunea de pneumonie comunitară.
Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeş” din Timişoara anunță că numărul cazurilor de neumonie crește alarmant, iar că cel puțin 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. Aceștia prezintă afecțiuni cu suspiciunea de pneumonie comunitară.
Citeste si: Bilanț COVID-19, 17 mai. Ministerul Sănătății a pubicat datele zilei
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: 350 de copii au ajuns într-o singură zi, de urgență, la un spital din Capitală. Viroza și gripa fac ravagii
Pneumonia comunitară se manifestă prin febră înaltă, frisoane, junghiuri, tuse cu expectorații, dificultăți în respirație.
“Până acum vorbeam de o specificitate temporală a cazurilor, în sensul că majoritatea apăreau primăvara devreme și toamna. Acum am constatat o creștere a numărului de persoane ce contractează penumonii chiar și în această perioadă de primăvară târzie, când temperaturile sunt de peste 22-25 grade. Practic, nu doar că am revenit la numărul de cazuri de dinainte de pandemie, dar putem vorbi și de o creștere a acestora, iar principalul factor este această imunitate scăzută a pacienților. Iar în cazul pacienților cu comorbidități, există chiar posibiltatea de apariție a unor complicații care pot duce la insuficiență respiratorie, chiar șoc septic, și, de aceea, cei care prezintă un asemenea risc rămân internați în spital.
Citeste si: Concluzia anchetei privind decesul unei persoane în incendiul de la ATI Neamț: ”Mortul e de vină”
Recomandarea mea ar fi ca bătrânii sau cei cu afecțiuni grave să continue să poarte mască atunci când sunt în colectivități mari. Trebuie să ne gândim că, totuși, penumonia comunitară are o mortalitate de aproape 15% în cazul pacienților care ajung să necesite spitalizare”, mai spune dr. Gabriel Geru, medic primar pneumolog, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.