În România și-a făcut apariția un nou ciclon polar. Meteorologii au avertizat cu privire la scăderea temperaturii, dar și la probabilitatea de precipitații abundente și ninsori, în mai multe regiuni din țară. 

Cum se anunță vremea și care sunt zonele afectate?

Ciclon polar în România

România a fost lovită de un nou ciclon polar, care a adus temperaturi scăzute și precipitații abundente în mai multe regiuni din țară.

Ciclonul polar sub care se află România este caracterizat de precipitații sub formă de ploaie și lapoviță în zonele joase relief, precum sunt zonele de câmpie și de depresiuni joase în zona Dobrogei, în partea de est a județului Brăila, Ialomița și Călărași. În aceste zone, probabilitatea de ninge este foarte mică. Sunt așteptate temperaturi cuprinse între valori de -1 și 5 grade Celsius, sub media normală din această perioadă.

În zonele montane, dar și în cea mai mare parte a Moldovei, sunt așteptate ninsori. Precipitații mixte vor apărea în regiunile Maramureș, Transilvania, dar și în, Banat și Crișana, unde precipitațiile vor cădea sub forma de ploi abundente, cu mari șanse de lapoviță și polei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Va ninge în zona montană, vor predomina ninsorile dar nu excludem să avem și în zonele joase de relief precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pentru că temperaturile scăzute vor favoriza acest context, în condițiile în care un nou ciclon se va forma în Mediterană", a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), potrivit realitate.ro.  

Citește și: Anunțul făcut de Administrația Națională de Meteorologie. În această săptămână sunt anunțate ninsori în Capitală

oameni care merg in ninsoare

Sunt așteptate ninsori în România

[Sursa foto: istockphotos]

Vântul va sufla slab și moderat, cu posibile intensificări în zona de sud-estul a României. În zona litoralului, vântul va sufla cu viteze de până la 40...50 km/h. Pe arii restrânse se poate forma ceața.

„Masa de aer rece a coborât în zona țării noastre, astfel încât astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au mai depășit 4 grade Celsius la amiază, după cele 15-16 și chiar 20 de grade Celsius în partea vestică, ieri. De mâine, această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, astfel încât debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Vorbim despre maxime de 3-4 grade, inclusiv în Capitală, iar minimele vor fi de -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), potrivit realitate.ro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

ploaie si nori gri

Sunt așteptate precipitații abundente

[Sursa foto: istockphotos]

Maxima zilei de astăzi nu va depăși 4 grade Celsius, iar în unele zone depresionare din Transilvania sunt așteptate temperaturi de până la -11 grade Celsius. În zona litoralului va fi cel mai cald, iar maxima zilei poate urca până la valoarea de 8 grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si