Close sidebar
Close sidebar

Alertă pentru români. Este cod roşu de vijelii: rafale de peste 130 km/oră în Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că au fost emise coduri galben, portocaliu şi roşu privind intensificări la rafale ale vântului în Croaţia.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru data de 3 septembrie 2019, au fost emise coduri galben, portocaliu şi roşu privind intensificări la rafale ale vântului. Pentru canalul Velebit şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić s-a emis cod roşu de vânt cu o viteză de peste 130 km/h, însoţit de descărcări electrice. Regiunile Rijeka, nordul Dalmaţiei şi Istra se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt puternic, iar regiunile Zagreb, Gospić, Split, centrul şi sudul Dalmaţiei se află sub avertizare meteorologică cod galben de vânt. Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice”, anunţă instituţia.

Citeste si: Tornadă în Italia, pe o plajă plină de turiști! Lumea a fugit să se adăpostească

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional  https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat  http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate  http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate  http://www.portauthority.hr  şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă  http://www.ccaa.hr. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Citeste si: Atenţionare de călătorie transmisă de MAE- Cod portocaliu de caniculă în Franţa

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet  http://zagreb.mae.ro/http://www.meteoalarm.eu/http://www.mae.ro  şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI