Meteorologii de la portalul meteo AccuWeather au emis o atentionare de fenomene meteo extreme care vor lovi estul Europei si peninsula Balcanica in aceasta saptamana. Acestia estimeaza ca furtuni puternice si chiar tornade vor afecta cel mai mult nord-estul Serbiei, Ungaria si partea de vest a Romaniei, in special judetul Timis, scrie wowbiz.ro.
Meteorologii sustin ca in aceasta saptamana sunt asteptate
mai multe zile de furtuni puternice si chiar tornade, cele mai afectate zone fiind cele din Serbia si vestul Romaniei, urmate de estul Ungariei, estul Slovaciei si sud-vestul Ucrainei, in timpul zilelor de miercuri si joi.
Cantitatile mari de precipitatii, peste 25mm pe oră, pot duce la inundatii. Vsntul va sufla cu peste 100 km/h, putand cauza întreruperi ale curentului electric, copaci cazuti si probleme cu transportul.
Furtunile puternice vor veni cu grindina si, izolat, tornade, cele mai mari pericole fiind in timpul amiezei si orelor serii, avertizeaza meteorologul Tyler Roys.
"Cel mai mare risc de tornade este în nord-estul Serbiei pana la granita cu Bulgaria si Romania", mai spune meteorologul.
Vremea continua, vineri, cu ploi si furtuni in Peninsula Balcanica, iar Romania nu va scapa de ploi nici la inceputul saptamanii urmatoare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si