Mai multe persoane din Germania și Austria au fost arestate, fiind suspectate că plănuiau atacuri teroriste în perioada sărbătorilor de iarnă.

Autoritățile din Germaia au anunțat sâmbătă seara că au efectuat mai multe percheziții la catedrala din Köln, în vestul orașului, cu ajutorul câinilor, după ce ar fi fost emis o alertă teroristă pentru noaptea de Anul Nou, potrivit Bild, scrie Hotnews.

Autoritățile germane au percheziționat catedrala din Köln, în urma alertei teroriste

Șeful Poliției din Köln, Michael Esser, a anunțat că deși informațiile cu privire la alerta teroristă se referă la ajunul Anului Nou, perchezițiile au fost începute încă de sâmbătă seară. 

„Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura siguranţa vizitatorilor la catedrală în ajunul Crăciunului", a declarat omul legii, potrivit unui comunicat.

Citește și: VIDEO- Crăciunul, sărbătoarea familiei. Mesajul preotului în această zi sfântă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Percheziționarea catedralei s-a realizat „de comun acord cu responsabilul cu securitatea capitlului catedralei” și cu ajutorul câinilor speciali dresați, potrivit Poliției.

Șeful Poliției din Köln a mai anunțat că în ziua de duminică, vizitatorii urmau să fie supuși unui control, înainte de a intra în lăcașul de cult.

alerta terorista catedrala koln

Autoritățile din Germania au efectuat percheziții la catedrala din Koln.

[Sursa foto: Tim Oelbermann/imago stock&people/Profimedia]

Atacuri teroriste, plănuite pentru noaptea Anului Nou și de Crăciun în mai multe țări din Europa

Potrivit cotidianului german Bild, serviciile de securitate din Austria, Germania și Spania au primit informații despre faptul că un grup islamist terorist ar plănui mai multe atacuri pe teritoriul Europei, cel mai probabil în noaptea dintre ani și în ziua de Crăciun.

Principalele evenimente- „ținte” ar putea fi slujbele de Crăciun din Köln, Viena şi Madrid.

Autoritățile din Köln și Viena și-au intensificat măsurile de securitate din cauza posibilelor amenințări. În plus, ziarul german a spus că primele arestări au fost deja efectuate de forțele speciale, sâmbătă, una la Viena, dar și una în Germania.

Citește și: David Popovici, mesaj emoționant pentru români de Crăciun: "Încercaţi să petreceţi cât mai mult timp alături de familiile voastre”

Agenția germană de presă DPA a relatat că gruparea islamistă ce ține tensiunea ar putea avea legătură cu o grupare teroristă din Khorassan, care ar fi activă în Asia Centrală și de Sud.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si