Close sidebar
Close sidebar

Alertă teroristă la evenimentele religioase din acest weekend. Mesajul SRI după avertismentul ambasadei SUA

Alertă teroristă fără precedent în România, în contextul unor evenimente religioase și pe fondul războiului dintre Israel. Pe lângă procesiunile ortodoxe de Sfânta Parascheva, în această sâmbătă evreii

Sorin Negru,

Alertă teroristă la evenimentele religioase din acest weekend


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ambasada SUA în București a emis vineri o alertă de securitate în România, pentru weekendul 11-13 octombrie.

Citește și: Ambasada SUA la București, alertă de securitate! Cetățenii sunt avertizați să evite lăcașuri religioase în acest weekend

„Ambasada îndeamnă cetățenii americani să manifeste prudență sporită în apropierea instituțiilor religioase din România pentru această perioadă”, se arată în comunicat.

La scurt timp după emiterea acestei alerte de securitate, SRI a transmis că va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România,  ținând cont de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend.

„SRI nu are date care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest

weekend, SRI, cu structurile competente, va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a transmis purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Mesajul MAI după alerta de la Ambasada SUA de la București

După ce Ambasada SUA la București a emis alerta de securitate, Ministrul Afacerilor Interne a transmis un comunicat prin care a anunțat că măsuri sporite de securitate.

Citeste si: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se trăiește în a șasea "Zonă Albastră" a lumii. Numărul persoanelor care depășesc 100 de ani s-a dublat în zece ani- antena3.ro

„Structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, a comunicat MAI.

„Polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, împreună cu partenerii instituționali, se vor afla în stradă, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros, pentru siguranța tuturor cetățenilor”, se mai spune în comunicatul MAI.

Sărbătoarea Yom Kippur la evrei

[Sursa foto: CNN]

Sărbătoarea Yom Kippur la evrei

Alerta de securitate are legătură în primul rând cu sărbătoarea iudaică Yom Kippur din acest weelend.

Pentru evreii religioși și tradiționali, perioada de 25 de ore de post și rugăciune a început la ora 17:31 în Ierusalim și la ora 17:51 în Tel Aviv. Ea se va încheia sâmbătă la ora 18:46 și, respectiv, 18:48.

Poliția israeliană a fost, de asemenea, în stare de alertă maximă în întreaga țară, pe fondul unei serii recente de atacuri teroriste. Spitalele din Israel funcționează, de asemenea, în regim de urgență, cu echipe pregătite să reacționeze la orice eveniment.

Citeste si: Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?- kfetele.ro

Citeste si: Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO: "Militează împotriva violenței asupra femeilor, dar videoclipurile ei sunt pline de violență și imagini vulgare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum se trăiește în a șasea "Zonă Albastră" a lumii. Numărul persoanelor care depășesc 100 de ani s-a dublat în zece ani- antena3.ro

Anul acesta este pentru prima dată când Israelul se află în stare de război activ de Yom Kippur din 1973, când a suferit un atac surpriză în ziua sfântă din partea armatelor Egiptului și Siriei.

Pelerinaj uriaș de Sfânta Parascheva la Iași

Peste 27.000 de credincioși ortodocși au luat parte vineri seara, 11 octombrie, la procesiunea tradițională oficiată cu prilejul hramului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

O mulțime uriașă de oameni au mers pe străzile din centrul Iașiului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, aducând prinos de mulțumire Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfântului Mare Mucenic Pantelimon.

Pelerinaj uriaș de Sfânta Parascheva la Iași

[Sursa foto: Ziarul Lumina]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI