Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Aleșii „scumpi” la vorbă: Au fost auziţi în Parlament doar la depunerea jurământului

După aproape trei ani de când au intrat Parlament, mai mulți aleși au fost auziţi vorbind o singură dată: la depunerea jurământului, în decembrie 2020. Majoritatea sunt din rândul puterii, iar intervenția fiecăruia se limitează la doar câteva zeci de secunde.

Redactia Stirile Kanal D,

Aleșii „scumpi” la vorbă: Au fost auziţi în Parlament doar la depunerea jurământului

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Recordul de muțenie îi aparține deputatului PSC Nicu Niță, cu doar 26 de secunde vorbite, când a depus jurământul. La un calcul simplu, având în vedere că un parlamentar ia 11.000 de lei pe lună, social-democratul, care a încasat 30 de salarii până acum, pare să urmeze deviza „tace și face”, pentru că vorba lui e costisitoare: 12.700 de lei pe secundă. Iar suma poate crește dacă nu îl vom mai auzi până la finalul mandatului.

Citește și: Parlamentarii au primit darul cel mare la nunți și botezuri. De ce sume s-au putut bucura aceștia

Nicu Niță, deputat PSD: Sunt în trafic, vă sunt eu!

Însă deputatul social-democrat nu a mai sunat.

Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii, a vorbit 28 de secunde în Parlament

Dintre liberali, cel mai puțin a vorbit în Parlament Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii. 28 de secunde în total, cât i-a luat să rostească jurământul. Are și o explicație pentru această situație:

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Daniel Constantin, deputat PNL: „Partea principală a activității parlamentare constă în activitatea din comisii.”

Scump la vorbă este și deputatul PNL, Mugurel Cozmanciuc, doar 38 de secunde a putut fi auzit în plen, tot când a depus jurământul.

Mugurel Cozmanciuc, deputat: „Puteți să-l priviți ca pe un minus, îl pot privi și eu ca pe un minus sau ca pe o formă de analize pentru viitor.”  

Rândurile nevorbiților sunt îngroșate și de aleșii opoziției. După cinci sesiuni parlamentare, se remarcă trei deputați. Fiecare a luat cuvântul o singură dată, tot când și-au rostit jurământul. De la UDMR, Szabolcs Nagy a vorbit 37 de secunde, deputatul USR, Andrei Drancă, 40 de secunde, iar de la AUR, Cătălin Balabașciuc, căruia i s-a auzit glasul 51 de secunde.

Andrei Drancp, deputat AUR: „Pur și simplu așa s-a nimerit. Am fost înscris de mai multe ori, de câteva ori nu mi-a venit rândul. Eu prefer să fac mai multe decât să vorbesc!”

Indemnizația unui parlamentar pornește de la 11.000 de lei net pe lună. Apoi, aleșii au parte de mai multe beneficii: peste 35.000 de lei lunar, bani pentru cabinetele parlamentare, 4.600 de lei pentru chirie, transport gratuit cu trenul și un zbor intern gratuit dus-întors pe săptămână.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI