Din aceasta categorie face parte si Alexandrul Talnaci, un tanar de numai 14 ani care a impresionat deja lumea cu inventiile sale. Originar din comuna Radovanu, judetul Calarasi, Alex este cel care a inventat ceea ce multi savanti nu au reusit.

Tanarul elev roman a pus bazele unui program care vizeaza monitorizarea complexa a pacientilor internati in spital, aplicatie ce a primit premiul I la un concurs de aplicatii software organizat de Universitatea Politehnica din Bucuresti.

La acest concurs au participat mai multi adolescenti din diverse tari, dar ceea ce a dezvoltat Alex nu a avut rival. Premiul este cu atat mai important pentru ca Alex a fost cel mai tanar participant la acest concurs.

Ideea i-a venit dupa o drama traita in copilarie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Alex Talnaci a inceput sa lucreze la aceasta inovatie dupa ce a vazut, in urma cu cativa ani, la TV, cazul socant de la Maternitatea Giulesti, acolo unde mai multi nou nascuti si-au pierdut viata din cauza unui scurtcircuit survenit la instalatia electrica invechita si suprasolicitata.

El a reusit sa dezvolte conceptul in numai trei saptamani si aceasta aplicatie masoara semnele vitale ale pacientilor, totul fiind facut de o bratara inteligenta montata pe bratul bolnavilor. Aceasta bratara transmite instant date catre asistente si medici, iar acestia pot interveni de urgenta in cazul in care pacientul are nevoie de ajutor si nu este capabil sa il ceara. Pe langa aceste semne, bratara transmite si semnale in cazul in care in incapere sunt degajari de fum, gaz sau temperatura depaseste un anumit grad critic.

A mai luat si alte medalii

Alex nu este la prima experienta de acest gen el fiind deja considerat un geniu al informaticii. Adolescentul care invata la Scoala Gimnaziala "Mircea Eliade" din Oltenita a fost medaliat la diverse concursuri pentru inventiile sale. De mic a dezvoltat o pasiune pentru informatica si anul trecut a participat la etapa mondiala de informatica- InfoMatrix 2017- cu un soft numit "Bucharest Hospitals", iar pentru aceasta inventie a primit medalia de argint.

A instalat pentru prima data un sistem de operare pe un calculator la numai cinci ani

"Sunt fascinat de cat mai multe lucruri noi se pot crea de la o simpla idee. Raman uimit de fiecare data de functionalitatea unui cod, deoarece poti da viata unui program. Pasiunea pentru informatica a inceput la varsta de 5 ani. Mai intai am inceput sa instalez editii ale sistemului de operare Windows, apoi sa ma informez despre antivirusi. Toate informatiile le-am cules din tutoriale de pe YouTube. Nu am avut un profesor sau un mentor care sa ma ajute. Mai tarziu, am descoperit editarea video. Lucrez cu Sony Vegas, Adobe Premiere si Adobe After Effects. Am editat, jucat si filmat in cateva filme cu care am participat la concursuri care mi-au adus premii. inca mai am de invatat. La inceput am fost interesat de inventiile celorlalti concurenti si asa am inceput sa ma informez despre programare", povesteste adolescentul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si