In articol:
Marele actor Alexandru Arșinel a primit în urmă cu câteva zile ordinului Crucea Bucovinei în apartamentul său din București, în compania membrilor familiei sale, iar pozele au fost postate pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
Maestrul Arșinel a slăbit considerabil, iar urmăritorii săi se arată îngrijorați pentru starea de sănătate a acestuia.
Într-o stare de nerecunoscut, actorul este vizibil slăbit. Cu toate acestea, Arșinel a primit distincția cu zâmbetul pe buze, chiar dacă se afla într-un scaun cu rotile.
Arșinel are probleme grave de sănătate
În decursul ultimelor luni, starea de sănătate a actorului Alexandru Arșinel în vârstă de 83 de ani s-a agravat, mai ales după ce acesta s-a confruntat cu anumite probleme de ordin medical.
Citeste si: Victor Rebengiuc și-a anunțat retragerea. Biografia de poveste a marelui actor
"Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților o delegație a Arhiepiscopiei condusă de Preacucernicul Părinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la București pentru a conferi domnului Alexandru Arșinel, fiu al eparhiei noastre și domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București cea mai înaltă distincție eparhială, Ordinul „Crucea Bucovinei”, întrucât aceștia au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții
Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale.
După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.
Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut.(...).
Teatrul și filmul sunt fenomene de mare anvergură etică și morală și parcurg timpul într-un amplu proces de evoluție care merge în strânsă legătură cu sistemul educațional complex al înnobilării ființei umane.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Au existat multe perioade din istoria omenirii în care teatrul și alte forme de cultură au suferit din pricina realităților sociale dure, dar au fost și timpuri în care monarhi luminați, conducători de state au apreciat și dezvoltat artele.
Actorul apare singur în fața spectacolelor, dar contribuie la educarea și formarea ființei umane, el comunică. Arta actorului întotdeauna este un drum. Și cu cât drumul este mai lung de la actor la spectator, cu atât biruința este mai mare.
Mulți actori, puțini artiști…", a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pe Facebook.
Citeste si: VIDEO| Anamaria Prodan rupe tăcerea. De ce l-a lovit pe Dan Alexa: „Eu, în viața mea, am lovit multă lume”