Maestrul Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani. El se afla internat de mai bine de două săptămâni la Spitalul Universitar, și se afla pe perfuzii în ultima perioadă.

Citeste si: Actorul Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Alexandru Arșinel era internat la Terapie Intensivă și în ultimele zile a fost intubat. 

Pe 15 septembrie, Alexandru Arșinel a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Starea de sănătate a maestrului teatrului românesc s-a înrăutățit treptat în ultimul an, iar recent Alexandru Arșinel a suferit complicații la plămâni, pe lângă vechile probleme cardiace și la rinichi.

Ultima imagine cu Alexandru Arșinel în viață

Alexandru Arșinel a apărut recent în spațiul public, iar fanii au observat că problemele de sănătate cu care se confruntă și-au pus amprenta asupra felului în care arată.

Înainte de ultima internare, Alexandru Arșinel a fost decorat cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Citeste si: VIDEO- Alexandru Arșinel, grave probleme de sănătate. Fiul său a făcut anunțul dureros

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În fotografia publicată cu ocazia decernării premiului, se observa că Alexandru Arșinel e vizibil afectat și slăbit din cauza problemelor sale de sănătate.

Actorul se afla într-un scaun cu rotile și, în momentul în care a primit distincția, a încercat să zâmbească.

alexandru arsinel a murit

Marele actor Alexandru Arsinel a murit - ultim imagine înainte de internarea la Spitalul Universitar

[Sursa foto: Facebook]

Alexandru Arșinel, o carieră de peste 60 de ani

Alexandru Arșinel s-a născut la 4 iunie 1939, în Dolhasca, Baia, județul Suceava. 

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu.

Din anul 1967, a jucat la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații.

Citeste si: Alexandru Arșinel a refuzat internarea. Care este starea de sănătate a marelui actor

Printre acestea: „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, “Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, “Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ”Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, ”1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar și în spectacolele mai recente „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.

În anul 1978, începe să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului “Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.

În ultimii ani, Alexandru Arșinel a jucat în spectacolele: “Aer bun, de Savoy”, “Hai, Hai, România!”, “Piei, drace!”, “Hai, zâmbește!” și “Suta lui Tănase”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a fost directorul Teatrului de revistă Constantin Tănase

[Sursa foto: Teatrul Constantin Tanase]

Alexandru Arșinel a fost directorul Teatrului de revistă Constantin Tănase

Alexandru Arșinel a fost directorul Teatrului de revistă Constantin Tănase

[Sursa foto: Teatrul Constantin Tanase]

Alexandru Arșinel, 20 de ani director la Teatrul de revistă

Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă.

În stagiunea 2008-2009, spectacolul "Aplauze, aplauze" a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu- Alexandru Arşinel. Totodată, pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

Alexandru Arşinel a jucat într-o serie de filme pentru micul şi marele ecran: "Ana şi hoţul" (1981), Ca-n filme (1983), Anotimpul iubirii (1985), Vară sentimentală (1986), Colierul de turcoaze (1986), În fiecare zi mi-e dor de tine (1988), Flăcăul cu o singură bretea (1990), Miss Litoral (1990), A doua cădere a Constantinopolului (1993), Paradisul în direct (1994), Sexy Harem Ada-Kaleh (2001), Cuscrele (serial TV, 2005), Războiul Sexelor (serial TV, 2007-2008), Regina (serial TV, 2009), Toată lumea din familia noastră (2012), O seară la Revistă (serial TV, 2013), Fetele lu' dom' Profesor (serial TV, 2014).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si