Alexandru Cumpănașu putea ajunge în fruntea Televiziunii Române în 2015, după debarcarea lui Stelian Tănase. La acea vreme, Cumpănașu, care realiza o emisiune săptămânală la Realitatea TV, era considerat un om de casă al Partidului Social Democrat. De cealaltă parte, Tănase căzuse în dizgrația alianței de guvernământ pentru că îl deranjase pe Gabriel Oprea cu știri legate de doctoratul plagiat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

”Potrivit unor surse din PSD, Alexandru Cumpănașu, moderatorul emisiunii ”Ambasador România” este dorit de Liviu Dragnea pentru a prelua conducerea TVR în locul lui Stelian Tănase, însă acesta nici nu vrea să audă. De cealaltă parte, premierul Victor Ponta vrea ca Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Românii de pretutindeni sau Cornel Calotă, putător de cuvânt al Guvernului, să-l înlocuiască pe Tănase”, scria Adevărul în 2015.

Cumpănașu: ”Nu am primit nici o propunere”

Cumpănașu a declarat la vremea respectivă că el nu a primit această ofertă din partea PSD și că numele lui a fost lansat fără ca el să știe. ”Nu a existat nici o discuție dau propunere din partea unui partid politic să preiau șefia TVR, nici măcar din partea PSD. Oricum, dacă mi s-ar fi propus nu aș fi acceptat.

Mi s-au mai propus funcții de ministru și le-am refuzat. Eu cred că societatea civilă are nevoie de reprezentanții ei și cred în această misiune a mea. Deci n-aș lăsa societatea civilă nici pentru o altă funcție, nu doar șefia TVR. Aș refuza orice funcție publică”, spunea Alexandru Cumpănașu în 2015, în Adevărul.

Citeste si: Mama Alexandrei Măceșanu, mărturisire sfâșietoare la ”Asta-i România!” ”Aștept ca Dumnezeu să mi-o aducă la poartă! Copilul meu nu e mort”

Până la urmă, Stelian Tănase a fost debarcat de la conducerea TVR, însă nici unul dintre numele vehiculate nu au mai ajuns să conducă TVR. Irina Radu a fost numită Președinte interimar al TVR, funcție pe care a ocupat-o până în 2017.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si