Rafila a anunțtat astăzi printr-o conferință de presă că operația fetiței de 11 ani a fost un succes. În urma transplantului hepatic efectuat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, operația a fost un succes, iar evoluția stării de sănătate a fetei este foarte bună.

Transplantul hepatic al fetiței de 11 ani- un real succes

Ministrul Sănătății a explicat că fetița a fost operată din cauză că suferea de o afecțiune virală cronică, din care a rezultat deteriorarea funcției hepatice, și soldându-se cu ciroză hepatică.

Donatorul copilei a fost un băiețel, mort într-un accident.

Citește și: VIDEO- Noi dezvăluiri în cazul cardiologului Tesloianu. Deputatul Emanuel Ungureanu susține că de 4 ani se știa că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre

Totodată, ministrul a mulțumit și a felicitat medicii implicați în realizarea transplantului: „Este important că lucrurile se schimbă în domeniul transplantului pediatric, transplantul hepatic pediatric este o prioritate şi pentru noi, avem, acum, al doilea centru în Bucureşti care se specializează în acest sens”.

Citește și: Primul deces cauzat de gripă în Olt. 26 de persoane au fost confirmate cu gripă

Rafila a mai adăugat că operația de acest tip este „esenţială pentru viaţa multora dintre oamenii din România, care au diverse afecţiuni care sunt incompatibile cu viaţa în lipsa unui transplant”. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alexandru Rafila a mai explicat nevoia de reglementări pentru ca „donarea de organe să poată să fie mult mai consistentă în România, dacă vrem să dezvoltăm acest tip de activitate”.

Citește și: VIDEO- Situație critică în spitalele din România. Unitățile sanitare lucrează la capacitate maximă, iar medicii sunt nevoiți să mai sisteze din internări

 

Rafila, mesaj către părinți: „Nu trimit copilul în colectivitate atunci când are simptomele unei viroze respiratorii”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis un mesaj părinților care au copii cu viroze respiratorii să nu îi trimită în colectivitate, deoarece acest lucru ar putea duce la o creștere alarmantă a numărului de infectări.

În perioada rece, mulți copii sunt diagnosticați cu  infecții respiratorii. În acest context, Alexandru Rafila vine cu o avertizare către părinți. 

Copiii cu viroze nu trebuie trimiși în colectivitate 

„  Singurul lucru pe care putem să îl facem ca să oprim extinderea infecţiei este ca atunci când avem copilul bolnav să nu îl trimitem în colectivitate. Este cea mai bună şi cea mai responsabilă măsură pe care un părinte o poate lua.

Şi eu am luat această măsură în ceea ce priveşte copilul meu.

Citește și:  Fetiță de 7 ani, în stare gravă după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni

Citeste si:  Un nou cutremur în România, vineri. Unde s-a produs seismul- kanald.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor! Ce s-a întâmplat cu ei după audieri?- wowbiz.ro

Nu trimit copilul în colectivitate atunci când are simptomele unei viroze respiratorii. Cred că este lucrul cel mai înţelept care va duce la scăderea semnificativă a numărului de cazuri pe care noi o estimăm la sfârşitul acestei luni  ”, a declarat Rafila. 

Când trebuie să mergem la spital

Ministrul Sănătăţii a delcarat că doar în cazurile extreme ar trebui să ducem copiii la spital. 

Citește și:  Un deținut a încercat să evadeze din Centrul de Arestare Preventivă al Poliției Capitalei. A fost deschisă o anchetă

„În general simptome persistente, febră mare, peste 39, cu dificultăţi în respiraţie recomandă apelarea la serviciul 112 sau prezentarea la o unitate de primiri urgenţe. Altfel, pentru o infecţie banală, normală, adresabilitatea la medicul de familie, izolarea şi tratament la domiciliu, simptomatic sau etiologic  ”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si