Close sidebar
Close sidebar

Alexandru Rafila a fost reclamat la DNA. Plângerea a fost depusă de USR

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o plângere pe numele lui Alexandru Rafila, motivul fiind morțile cauzate de infecții nosocomiale.

Diana Bostan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Emanuel Ungureanu a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, plângerea fiind depusă împotriva lui Alexandru Rafila, dar și a unor funcţionari din Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății a fost reclamat la DNA

"Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 iniţiată de Tudor Pop, Adrian Wiener şi subsemnatul, care se referă la combaterea infecţiilor nosocomiale, Rafila şi alţi funcţionari din ministere, ar fi prevenit zeci de morţi evitabile! Voi invoca în plângere şi încălcarea articolul 297 din Codul Penal. Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanţă de 21 de milioane de euro cu OMS şi pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel", a scris Emanuel Ungureanu.

Citeste si: 3 milioane de doze de vaccin anti-COVID au expirat. Ce se va întâmpla cu ele

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ungureanu susține că în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile emise de Parlament.

Rafila a vorbit despre infecţiile nosocomiale

”S-a schimbat în mod clar ceva, trendul în ultimii 10 ani a fost crescător, dar am plecat de la cifre foarte mici, 0,2% din pacienţii români aveau astfel de infecţii în urmă cu 10 ani şi acum am ajuns să raportăm 1,3%.

E o creştere, dacă te uiţi pe un grafic, suntem încă departe de ceea ce se ăntâmplă în UE, unde media acestor infecţii este 75”, a precizat ministrul.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre candidatura la Preşedinţie. Ce a declarat ministrul Sănătății

”Dacă pui presiune pe un om care este din sistem care aduce la cunoştinţă acest lucru şi încearcă să găsească soluţii să nu se extindă acel focar data viitoare o să fie reticent în a raporta infecţia, este o reacţie normală de apărare şi trebuie să lucrăm mult la comunicare,

la înţelegerea situaţiei. O să vedeţi noul ordin de ministru care stabileşte criteriile de performanţă ale managerilor, care stimulează raportarea acestor infecţii”, a afirmat Rafilla.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI