Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a fost întrebat despre o eventuală candidatură la Președenție: ”e prematur, nu are rost să facem speculaţii pe această”, a spus el.

Alexandru Rafila a vorbit despre candidatura la Preşedinţie

Alegerile vor avea loc în 2024, iar Alexandru Rafila a spus că sunt necesare două elemente pentru a se vorbi de o posibilă candidatură.

Citeste si: OMS: ”Numărul cazurilor COVID-19 şi de gripă au început să crească în Europa. Să nu lăsăm garda jos în această toamnă!”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

"Unul este legat de sprijinul clar al unui partid politic pentru o astfel de candidatură şi alt element este legat de conştiinţa şi de pregătirea pe care o are o persoană- şi nu mă refer neapărat la mine- pentru o astfel de candidatură care înseamnă nu numai cea mai mare onoare ci şi cea mai mare responsabilitate într-o ţară. Aşa că este prematur şi nu are rost să facem speculaţii pe această temă", a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinurile bivalente COVID-19 

„Am avut negocieri complicate cu cei de la Comisia Europeană şi de la producători. Sper ca aceste negocieri să ajungă în curând la un final, negocieri legate de faptul că noi de la una dintre companii care produce vaccinul pe bază de ARN mesager trebuia să primim anul acesta 11,2 milioane de doze şi este puţin probabil să folosim această cantitate.

De la celălalt producător există o cantitate restantă din anul 2021 de 4,5 milioane.

Citeste si: OMS: Covid-19 rămâne o prioritate la nivel mondial

Sunt sute de milioane de euro.(...) Dacă vom putea să finalizăm această reducere de cantităţi, noi suntem gata să găsim şi calea juridică, pentru că este o cale juridică de urmat care nu este de rutină. Nu poţi, de exemplu, să închei un contract în care să plăteşti integral în avans o anumită cantitate de produse, nu neapărat de vaccin", a explicat ministrul Sănătății.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si