Pe pagina sa de Facebook, Alexandru Rafila a transmis un mesaj, în care declară că este profund tulburat de evenimentele din Israel. Acesta a adăugat că este alături de victime,, ca om, ca medic și ca ministru al Sănătății.''

 

"Eu am luat legătura și cu ambasadorul statului Israel în România, care a contactat și Ministerul Sănătății, am luat legătura și cu unul din directorii spitalelor direct implicate, spitalul din Beer Șeva din sudul Israelului, pe care îl cunosc personal, au sute de răniți acolo, situația era critică"

, a declarat Alexandru Rafila.

O listă de voluntari a fost deschisă

Potrivit lui Alexandru Rafila, s-a deschis o listă pentru voluntari. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Ei au un sistem de sănătate bine organizat, dar în mod evident dacă vor fi solicitări legate de echipe medicale, de chirurgi, de anesteziști, de terapie intensivă, chiar avem o ofertă din partea Societății Române de Terapie Intensivă pentru organizarea a unor echipe medicale, le vom organiza în foarte scurt timp, deja este un site funcțional unde voluntarii se pot înscrie", a precizat ministrul Sănătății.

Citește și: Statele Unite ale Americii au început să livreze muniție suplimentară Israelului. "Va începe să plece astăzi şi va sosi în zilele următoare"

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat că în timp scurt se va încerca să avem o cantitate de sânge disponibilă.

Alexandru Rafila anunță sprijin medical Israelului.

Alexandru Rafila anunță sprijin medical Israelului.

[Sursa foto: Facebook-Alexandru Rafila]

"Noi avem toată deschiderea, mai ales că Israel ne-a oferit sprijinul atunci când am avut orice fel de incident, inclusiv cel de la Crevedia",

a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Care este bilanțul persoanelor decedate în Israel?

Sâmbătă dimineață mișcarea palestiniană Hamas a lansat aproximativ 5.000 de rachete în Israel, spune un comandant de rang înalt al Hamas. În Israel a fost instaurată stare de urgență, după ce luptele au început în stradă.

În mod oficial, după 50 de ani, Israel a declarat în mod oficial război. Peste 1.100 de oameni au fost uciși și 2.150 au fost răniți până în acest moment potrivit datelor furnizate de autorități.

Citește și: VIDEO- Război în Israel. Peste 300 de români și străini au fost repatriați din țara afectată de război. Mărturiile celor care încearcă să iasă din Israel: „Ce este la televizor este o mică parte”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si