După ce mai multe zile la rând a fost raportată o creștere a numărului de infectări cu coronavirus, Alexandru Rafila a vorbit despre felul în care românii ar trebui să trateze această problemă.

Având în vedere evoluția din ultimele zile a epidemiei de coronavirus în România, șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a ținut să atragă atenția că românii ar trebui să fie în continuare precauți și să nu trateze în mod superficial măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică: 275 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Alexandru Rafila: Virusul există în continuare în comunitate

Alexandru Rafila a precizat că virusul există în continuare în comunitate, în ciuda relaxării restricțiilor, astfel că e nevoie de respectarea tuturor regulilor de igienă și de distanțare socială pentru a preveni noile îmbolnăviri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat, reacție dură după ce a fost criticat din cauza măsurilor luate din cauza coronavirusului: „S-a ajuns prea departe”

"Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție. Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite. Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani- în Macedonia, în Bulgaria.
Nu avem motive să considerăm că nu mai sunt persoane care se pot îmbolnavi, pentru că un procent foarte mic din populație a trecut prin boală. Cred că dacă ne comportăm cum trebuie nu vom avea niciun fel de problemă.", a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

foto: Hepta.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si