„Valul trei trece, numărul de cazuri noi e tot mai mic în fiecare zi. Am ajuns de la 6.000 la 3.000- 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când se reflectă și la numărul de pacienți de la Terapie Intensivă. 1 august e o dată foarte bună pentru vacanță, să avem vacanțe sigure, e o dată bună să ne vaccinăm până la 1 august”, a declarat Alexandru Rafila, joi seara, la Aleph News.

Citeste si: Adio, mască de protecție! Țara care renunță la obligația de a purta mască pe stradă

Ținta de 10 milioane de români vaccinați până în august, anunțată de Guvern nu este credibilă, consideră deputatul PSD, o cifră rezonabilă fiind aceea de 5 milioane de vaccinați, "cu condiția ca de mâine să înceapă o campanie eficientă".

Alexandru Rafila: Au trecut 3 săptămâni din cele 6 prognozate

Alexandru Rafila a mai spus, joi seară, că au trecut deja trei săptămâni din cele șase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Referitor la o declarație anterioară, potrivit căreia 1 august este o dată bună pentru vacanțe, medicul epidemiolog a afirmat că vrea să spună tuturor să avem vacanțe liniștite, sigure, fără restricții de transport: „e o dată bună pentru să ne vaccinăm până în 1 august”, conform sursei citate.

Citeste si: Angela Merkel se vaccinează vineri cu AstraZeneca

Veste proastă: interesul pentru vaccinare scade

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate mai puține persoane decât ziua precedentă.

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 80.056 de persoane, față de ziua precedentă în care s-au vaccinat 80.120 de români.

Din numărul total de oameni care s-au vaccinat în ultima zi, cei care  s-au vaccinat cu serul de la Pfizer au fost în număr de 61.727, cei care s-au vaccinat cu Moderna au fost 9.077 şi un număr de 9.252 de persoane s-au vaccinat cu AstraZeneca.

În total, numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 2.471.779. Cele mai multe dintre acestea au primit vaccinul Pfizer- 1.838.041, 225.570 cu Moderna şi 408.168 cu AstraZeneca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si