Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Alexandru Rafila: „Certificatul verde expiră de la 1 februarie pentru cei care nu şi-au făcut doza booster de vaccin anti-Covid”

La data de 1 februarie va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

Diana Bostan,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi de vaccin anti-Covid ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila.

Valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.

Citeste si: Bolnavii de COVID se duc la spital degeaba. Aglomerația este la ea acasă iar centrele de evaluare sunt încă nefuncționale

Ministrul Sănătății a vorbit despre tulpina Omicron

„Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că așa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tupini crește, scade patogenitatea.

Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că așa este și mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută și atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma, avertisment dur după recordul absolut de infectări Covid. Ce se întâmplă săptămâna viitoare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI