In articol:
Rafila a anunțat că militează pentru principiul de a nu fi politizată campania de vaccinare şi pandemia. De asemenea, el a declarat că PSD-ul propune o coaliţie pentru relansarea României care să cuprindă reprezentanţi ai asociaţiilor patronale şi profesionale şi ai autorităţilor locale.
„Vaccinarea trebuie să fie un obiectiv naţional, să nu fie politizată de niciun fel, să ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, încât să adere la această campanie de vaccinare.
Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important despre evoluția numărului de cazuri COVID-19 în România
Medicul Rafila a menționat faptul că toți oamenii încearcă acum să revină la viața pe care o aveau înainte de pandemie.
Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultim moment: peste câte zile scade presiunea la ATI
Ce a transmis social-democratul Alexandru Rafila
„Ne dorim cu toţi să putem să călătorim, să putem să accesăm serviciile de sănătate, persoanele vârstnice cu boli cronice au nevoie de serviciile de sănătate, pentru că timp de un
Citeste si: Alexandru Rafila: "Restricţiile nu sunt productive pentru că lumea le va ocoli"
Deputatul PSD a explicat că autoritățile ar putea adapta campania de vaccinare. Acest lucru ar fi posibil în contextul în care numărul persoanelor interesate de vaccinare scade, chiar dacă numărul dozelor de vaccin este mai mare.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Aş vrea să sugereze autorităţilor să adapteze campania de vaccinare momentului actual când, în mod evident, numărul celor interesaţi scade rapid, numărul vaccinurilor disponibile este tot mai mare şi centrele de vaccinare trebuie să fie foarte la îndemână populaţiei în această perioadă. În mediul rural absolut obligatoriu trebuie găsită o soluţie de colaborare cu autorităţile locale, iar aceste centre mobile de vaccinare care se intenţionează să fie trimise trebuie să ajungă acolo când situaţia e pregătită la nivelul fiecărei comune. Trebuie să existe o peridiocitate fixă pentru ca aceste centre de vaccinare să fie cunoscute de locuitori, pe deoparte, şi în parteneriat sau fără, dar de obicei în parteneriat cu medicii de familie, cred că se pot obţine bune rezultate în mediul rural. O altă sugestie e încurajarea agenţilor economici din zona serviciilor de alimentaţie publică să îşi vaccineze personalul, să îi consilieze încât toţi angajaţii, dacă se poate, sau majoritatea să fie vaccinaţi. Astfel de unităţi ar putea să fie promovate ca unităţi care oferă servicii de diverse naturi sau de alimentaţie publică fără risc pentru cei care intră în aceste unităţi. Cred că este o foarte bună posibilitate ca acest lucru să se întâmple”, a precizat Rafila.