In articol:
- Imunizarea naturală ar putea dura 15 ani
- Alexandru Rafila: Copiii cer să se întâlnească cu alți copii
- Coronavirusul nu va dispărea nici după al doilea val, spune Alexandru Rafila.
- Singura soluție, în opinia lui, este găsirea unui vaccin care va opri răspândirea.
- Gradul de răspândire a virusului la populația din România este în 2% și 2,5%. Acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul.
În caz contrar, ar dura 15 ani ca populația să atingă imunzarea naturală, este de părere Rafila.
Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori”, a declarat Alexandru Rafila joi seară la Digi24.
El a spus că soluția este găsirea unui vaccin.
„Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo”, însă ele vor putea fi controlate mult mai ușor, a mai explicat specialistul.
El mai spune că vom reveni la o viață normală, chiar și fără mască, după apariția vaccinului, nu după încetarea stării de urgență sau de alertă.
„Oamenii au înțeles că după starea de urgență se întorc la normal.
Imunizarea naturală ar putea dura 15 ani
Rafila a explicat că datele preliminare ale studiului de prevalență arată că gradul de răspândire a virusului la populația din România este în 2% și 2,5%. Acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul.
În acest ritm, un milion de români s-ar infecta într-un an și ar dura aproximativ 15 ani până când trei sferturi din populație ar contacta virusul și s-ar imuniza pe cale naturală.
Alexandru Rafila: Copiii cer să se întâlnească cu alți copii
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit și despre reînceperea școlii.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Şcoala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Trebuie să avem măcar speranţa unei activităţi în şcoală apropiată de normal, copiii au nevoie să interacţioneze unii cu alţii, să interacţioneze cu profesorii, cu învăţătorii, pentru că altfel prelungirea excesivă a acestui învăţământul la distanţă, online, şi unilateral, nu cred că este, pe termen mediu chiar, sustenabilă, pentru că copiii chiar cer să se întâlnească cu alţi copii, vor să interacţioneze, vor să se joace şi trebuie să găsim modalitatea...
Trebuie să punem în balanţă, sigur, şi protecţia faţă de această infecţie, dar şi dezvoltarea lor normală, ca viitori membri ai societăţii, care se pot integra, care pot duce înainte această ţară şi cred că trebuie să reflectăm serios şi la acest aspect”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Alexandru Rafila.