Rafila face precizări în privința valului trei al pandemiei COVID-19. Specialistul în sănătate a declarat că oamenii trebuie să fie tot mai responsabili pentru că situația nu este una tocmai bună. El a transmis că locurile la ATI sunt ocupate în majoritatea orașelor din România. Rafila a menționat că statisticile reale nu sunt făcute cunoscute.

Se pare că numărul real de cazuri Sars-Cov-2 nu se aseamănă cu cel din realitate.

Rafila a făcut o aproximare privind valul al treilea al pandemiei.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre proiectul legii vaccinării: „E depăşită de mult discuţia despre obligativitatea vaccinării”

Când se termină valul trei generat de virusul Sars-Cov-2

Medicul Alexandru Rafila a făcut câteva calcule privind valul trei Sars-Cov-2. El a afirmat că ar putea dura în jur de șase săptămâni. Rafila susține că statisticile reale ale pandemiei nu se fac cunoscute.

Alexandru Rafila susține că zilnic sunt raportate mai puține cazuri decât există în realitate. Acest lucru duce la îngreunarea calculului pentru sfârșitul valului trei al pandemiei covid.

Citeste si: Alexandru Rafila: „Reducerea numărului de elevi în clase este esenţială pentru siguranţa desfăşurării cursurilor”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

alexandru rafila despre sfârșitul valului trei covid 19
Alexandru Rafila, detalii despre pandemia covid-19.[Sursa foto: Facebook]

„Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”,

a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila: Cine sunt românii care NU ar trebui să se vaccineze

Rafila a afirmat că nu poate preconiza când se va termina valul trei din cauza faptului că statisticile reale nu sunt publice. El susține că cifrele corecte ne-ar putea ajuta să ținem situația sub control.

Potrivit medicului Rafila, zilnic sunt raportate în jur de 6.000 de cazuri, însă în țări cu o situație pandemică asemănătoare României cazurile zilnice ajung la numărul 18.000. Astfel diferența este una semnificativă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Expertul a declarat că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau chiar 30 de zile. Alexandru Rafila a scos în prim-plan două aspecte extrem de importante a campaniei de imunizare. Lipsa de încredere și coordonare între Guvern și populație lipsește cu desăvârșire, iar identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o altă condiție crucială.

Citeste si: Alexandru Rafila a dezvăluit când vom reveni la NORMALITATE! Este mai aproape decât ne-am fi imaginat

„O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”, a adăugat Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si