Close sidebar
Close sidebar

Medicul Alexandru Rafila: Este posibil ca vaccinul să NU se administreze într-o singură doză

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că vaccinul anti-coronavirus ar putea fi administrat în mai multe doze, atunci când va fi disponibil.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin”, a spus medicul  Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Afirmațiile lui Rafila vin în contextul în care comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides a anunţat că există “indicii bune” ca un vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibil până la sfârşitul anului.

Citeste si: Persoanele care vin din această țară vor sta în carantină

Cursa vaccinurilor anti-COVID

Cursa vaccinului a fost lansată în întreaga lume, iar în prezent 26 de vaccinuri candidate se află în stadiul de teste clinice- teste pe om-, iar alte 139 de vaccinuri se află în stadiul evaluării preclinice, potrivit OMS.

Citeste si: Ludovic Orban: „Vom prelungi starea de alertă”

Rusia a anunţat luni că trei companii biomedicale ar fi în măsură să producă încă din septembrie- în mod industrial- un vacin dezvoltat de laboratorul de Cercetare Epidemiologică şi Microbiologie Nikolai Gamaleia.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Preot de 41 de ani, decedat într-un tragic accident rutier. A pierdut controlul motocicletei pe care se afla

”Potrivit primelor estimări(...), noi putem furniza încă din acest an mai multe sute de mii de doze de vaccin pe lună, iar apoi până la câteva milioane, la începutul anului viitor”, a declarat pentru agenţia oficială rusă

de presă Tass ministrul rus al Comerţului Denis Manturov.

Ministerul rus al Apărării, care colaborează cu Centrul Gamaleia, a anunţat că teste clinice asupra unor militari au ”arătat în mod clar un aparent răspuns imunitar” împotriva noului coronavirus, ”fără efecte secundare sau anomalii”.

Citeste si: Cum arată femeia care mănâncă numai aripioare de pui. Cazul care i-a speriat pe psihiatri

Avertisment de la OMS

Cercetători şi-au exprimat însă îngrijorarea cu privire la rapiditatea creării unui vaccin de către ruşi, apreciind că unele etape ar fi putut să fi fost sărite, în vederea accelerării muncii, la presiunea autorităţilor.

Citeste si: Social media afectează rata persoanelor care s-ar vaccina împotriva COVID-19

OMS insistă, la rândul său, asupra necesităţii urmării reglementărilor care permit o ”dezvoltare sigură a unui vaccin”, ”pentru a ne asigura împotriva lucrului împotriva căruia acţionează vaccinul, pe cine poate ajuta şi, bineînţeles, dacă are efecte secundare negative, dacă efectele secundare medicale sunt mai importante decât beneficiul real”.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI