„Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare.

În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu conrtactezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare -  nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: VIDEO| „Tulpina românească COVID-19” ar fi un coșmar

Ce a lipsit în vara trecută

Medicul a afirmat că în vară a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea, campanie dedicată celor care nu erau convinși în privința vaccinării. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinarea anti-COVID-19, în România. Câți români aleg să se imunizeze

Cazuri Covid-19 înregistrate duminică

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 10.400 noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2818 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 211 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.603 pacienţi cu COVID-19. 416 copii cu COVID-19 sunt în spital, 31 dintre ei fiind la ATI.

Doar două judeţe mai au coeficientul infectărilor sub 3.

Citeste si: Țara care a atins obiectivul de vaccinare cu schemă completă. Ce se întâmplă cu cetățenii

Persoane vaccinate înregistrate

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat duminică 35.394 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.051 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, 15.345 de persoane au făcut doza 3 de vaccin.

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19. Peste 211 persoane au decedat în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si