Close sidebar
Close sidebar

Alexandru Rafila a vorbit despre restricțiile de sărbători: „Să putem introduce certificatul verde”

Mai este o lună până la sărbătorile de iarnă. Oamenii se întreabă ce fel de restricții vom avea în această perioadă. Alexandru Rafila face un anunț valabil pentru toți românii.

Georgiana Balaban,

Alexandru Rafila a făcut noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Medicul Alexandru Rafila  a făcut un anunț valabil pentru sărbătorile de iarnă. Oficialul consideră că acțiunile au fost luate pe ultima sută de metri și că nu au fost explicate populației.

Citeste si: Medicul epidemiolog Adrian Marinescu: "E clar că vom avea sărbători liniștite"

Rafila a adus în discuție certificatul verde, dar și modificările care vor urma în următoarele zile. Ministrul Sănătății consideră că nici comunicarea nu a fost una tocmai bună și că nu a înțeles în ce constă strategia comunicării unor cifre, număr de cazuri, număr de decese, dar și cele de la ATI.

Cum vor petrece românii sărbătorile de iarnă în vreme de pandemie

Rafila propune o nouă abordare în privința certificatului verde și își dorește să fie o măsură previzibilă despre care oamenii să știe foarte clar.

Măsura va fi luată în considerare doar la creșterea numărului de cazuri, urmând să fie scoasă în perioada de calmare a pandemiei. Alexandru Rafila a declarat ce se va întâmpla cu certificatul verde în următoarea perioadă.

Ministrul Sănătății- Alexandru Rafila.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Arafat a anunțat cum își vor petrece românii sărbătorile de iarnă: „Speranţa este ca oamenii să petreacă cât mai aproape de normal”

„Noi putem să mergem înainte cu acest document, este normal, pentru că în cazul personalului medical nu discutăm despre stoparea epidemiei, ci despre siguranța pacientului.

Cu lucrul acesta toată lumea este de acord- personalul medical trebuie să fie în situația în care să reprezinte un risc cât mai mic pentru pacient de a fi infectat atunci când primește un tratament sau face investigații medicale.

În ceea ce privește certificatul verde, în momentul de față, funcționează deja pentru anumite tipuri de activități o formă care a fost introdusă prin ordonanță de urgență și ulterior printr-o hotărâre a guvernului României, care limitează accesul în anumite spații pentru persoanele care nu dețin acest certificat'', a

declarat Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Franța a intrat în valul 5 al pandemiei Covid. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Politicianul susține că în urmă cu trei luni de zile nu s-a luat nicio măsură, atunci când pe data de 5 iulie cazurile erau într-o continuă creștere. Ministrul Sănătății a menționat că acum s-a intrat în forță cu acest certificat, când, cazurile au crescut considerabil.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Rafila a adăugat că timp de un an și jumătate măsurile au fost luate de foarte multe ori în timp scurt și nu au fost explicate sau comunicate populației.

Citeste si: Cum vrea Alexandru Rafila să schimbe modul de utilizare al certificatelor COVID: „Să nu fie metodă de constrângere”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI