În urma ședinței de Guvern, ministrul Alexandru Rafila a declarat faptul că în București, doi pacienți sunt în stare gravă. Unul dintre ei are arsuri de peste 95%, iar celălalt arsuri de peste 90%.

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Care este starea pacienților?

"Avem în continuare în București doi pacienți foarte grav, unul care are arsuri de peste 95% din suprafața corpului la Spitalul Floreasca, celălalt la Bagdasar Arseni, un bărbat nepalez cu arsură de peste 90%.

Citește și: EXCLUSIV- ”După tragedia de la Crevedia, am simțit că suntem puțin ca după Colectiv. Ne interesează ca îngrijirea marilor arși să devină o realitate și în România”- Declic a lansat o petiție

Sunt în stare critică amândoi și cu prognostic rezervat”, a declarat, joi, Alexandru Rafila, în urma ședinței de Guvern.

Prima veste bună vine din Belgia

În privința pacienților aflați în străinătate, o veste bună vine din Belgia. Unul dintre răniți a fost detubat, este conștient și respiră spontan.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, o veste bună vine și din Graz, Austria. Un pacient cu o suprafață arsă de peste 10% a avut o evoluție bună. Acesta este stabil hemodinamic. Acesta ar putea fi externat săptămâna viitoare, potrivit aprecierii medicilor.

În Norvegia, un pompier cu arsuri de peste 25% respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea de sănătate s-a ameliorat. De asemenea, de joi va începe ședințele de fizioterapie și de recuperare, potrivit ministrului.

" De asemenea, avem acea problemă la Milano, unde există pacientul cu peste 90 la sută din suprafața corporală cu arsuri, el este stabil, dar rămâne în stare critică, iar celălalt pacient se află în curs detubare care are arsuri pe mai mult de 45% din suprafața corpului. Ambii sunt civili”, a afirmat ministrul.

Citește și: Peste o sută de jandarmi, trimiși pe câmpurile din Crevedia, pentru căutarea probelor în urma exploziei stației GPL

Sursa: Antena3.ro, Mediafax.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si