Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se deplasează, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, care a fost afectat de un incendiu anul trecut.

El va discuta cu echipa de conducere pentru redeschiderea unității medicale

"Şi spitalul din Constanţa a fost victima unui incendiu nefericit şi trebuie şi acolo să redăm sistemului de sănătate o capacitate, care este dublată de profesionişti foarte buni, încât să fim într-adevăr pregătiţi.

Mi s-a părut foarte ciudat că, după un an de zile la Institutul "Matei Balş", după mai multe luni de zile de la Constanţa, lucrurile au rămas blocate şi a trebuit să facem acum, în ultimele săptămâni, eforturi ca activitatea acestor instituţii să se reia. Este important să dispunem de toate resursele necesare", afirma Rafila.

Citeste si: Medicul Octavian Jurma: „Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinţei sale, dar obligăm copiii să meargă la şcoală la infectare sigură”

Șapte pacienți și-au pierdut viața în incendiu

Tragicul incident a avut loc pe 1 octombrie, iar şapte pacienţi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au murit în incendiul de la secţia Anestezie Terapie Intensivă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Toţi cei internaţi au fost evacuaţi şi spitalizaţi în unităţi medicale din judeţ. Dintre aceştia, cinci au decedat ulterior.

Citeste si: Protest în fața Ministerului Sănătății. Oamenii îi cer demisia lui Alexandru Rafila


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si