Alexei Navalnîi a fost găsit de avocații săi într-un loc neașteptat din Siberia. Este vorba de închisoarea "Bufnița Polară" din nordul îndepărtat al Rusiei.

Citește și: Putin a făcut anunțul! Va candida, independent, la următoarele alegeri prezidențiale din Rusia

Alexei Navalnîi era dat dispărut de 19 zile și admiratorii săi se temeau că a pățit ceva rău, potrivit site-ului independent Meduza.io.

Alexei Navalnîi a reapărut într-o închisoare din satul Kharp, în districtul autonom Yamalo-Nenets din Rusia, la circa 2.000 de kilometri nord-est de Moscova.

Pe 25 decembrie, secretarul său de presă a anunțat pe rețelele de socializare că Navalnîi a primit o vizită de la avocatul său și „se descurcă bine”.

Alexei Navalnîi, trimis la "Baufnița polară", lângă Polul Nord

Închisoarea guvernamentală federală — colonia penală nr. 18 a Serviciului Federal de Penitenciare al Rusiei din regiunea autonomă Yamalo-Nenets, este cunoscută în mod obișnuit sub numele de Bufnița polară.

La 2.000 de km de Vladimir Putin, Navalnîi se află în închisoarea situată pe malul râului Sob, lângă Uralii polari în așezarea de tip urban Kharp.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este una dintre cele șapte colonii de muncă corectivă de siguranță maximă operate de Serviciul Federal de Penitenciare pentru condamnații condamnați la închisoare pe viață în Rusia.

Bufnița polară este închisoarea unde sunt trimiși criminalii în serie din Rusia.

Închisoarea din Kharp a fost fondată în 1961, fiind inițial un lagăr pentru prizonierii care lucrau la amenajarea căii ferate.

Ulterior, lagărul a fost transformat într-o închisoare pentru recidiviști deosebit de periculoși.

Închisoarea a primit în 2004 statutul de colonie pentru condamnați pe viață.

Închisoarea Bufnița polară

Închisoarea Bufnița polară

În ultimele 19 zile, Alexei Navalnîi nu a mai avut contact cu lumea exterioară și a ratat mai multe înfățișări la tribunal.

Principalul adversar al președintelui Putin, un cunoscut militant anti-corupție, este acuzat că ar fi încălcat o pedeapsă cu suspendare din 2014 pentru delapidare și că ar fi ignorat verificările autorităților rusești în timp ce se afla în Germania.

Alexei Navalnîi a fost condamnat în 2021 la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, dar s-a ales ulterior și cu alte decizii nefavorabile ale judecătorilor ruși.

Navalnîi, trimis departe de Putin

Navalnîi, trimis departe de Putin, în Nordul înghețat 

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si