Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia şi Coreea de Nord luptă "împreună" împotriva "hegemoniei" americane și că a urmărit să formeze o alianţă împotriva Statelor Unite. 

Citește și: VIDEO Vladimir Putin, vizită istorică în Coreea de Nord! Este pentru prima dată în ultimii 24 de ani când liderul de la Kremlin vine în această țară

Pactul dintre cele două țări este privit cu îngrijorare de Occident, care se teme că cele două state se vor alia împotriva țărilor vestice. 

Vladimir Putin s-a aflat în Coreea de Nord, într-o vizită istorică. La sosire, liderul de la Kremlin a fost întâmpinat cu flori și covor roșu de către Kim Jong-Un.

Alianța dintre Rusia și Coreea de Nord, anti-SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că tratatul semnat cu preşedintele rus va garanta "pace şi stabilitate" în regiune, pe fondul tensiunilor sunt mari dintre Phenian și Japonia, Coreea de Sud și SUA.

Vladimir Putin a avut un discurs furibund la adresa amenințărilor occidentale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Astăzi luptăm împreună împotriva practicilor hegemonice şi neocolonialiste ale Statelor Unite şi ale sateliţilor lor", a afirmat preşedintele Vladimir Putin, potrivit presei ruse.

Şeful statului rus i-a mulţumit, de asemenea, liderului Kim Jong Un pentru sprijinul său neclintit cu privire la Ucraina.

"Suntem recunoscători conducerii şi poporului Republicii Populare Democrate Coreea pentru poziţia lor echilibrată cu privire la situaţia din Ucraina", a spus preşedintele rus.

Sprijing militar reciproc între Rusia și Coreea de Nord

Vladimir Putin, primit în Coreea de Nord

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Sprijin militar reciproc între Rusia și Coreea de Nord

Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri (19 iunie) un acord cu Kim Jong Un din Coreea de Nord care include un angajament de apărare reciprocă.

Este una dintre cele mai importante mișcări ale Rusiei de la începutul războiului din Ucraina, iar liderul coreean Kim Jong-un a pus a spus că echivalează cu o „alianță”, potrivit AsiaOne.

Angajamentul lui Putin revizuiește întreaga politică post-sovietică a Rusiei cu privire la Coreea de Nord.

La prima sa vizită la Phenian ultimii 24 de ani, Putin a legat în mod explicit adâncirea legăturilor Rusiei cu Coreea de Nord de sprijinul tot mai mare al Occidentului pentru Ucraina și a spus că Moscova ar putea dezvolta cooperarea militară și tehnică cu Phenianul.

Sprijing militar reciproc între Rusia și Coreea de Nord

Vladimir Putin și Kim Jong-un

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Sprijing militar reciproc între Rusia și Coreea de Nord

Sprijing militar reciproc între Rusia și Coreea de Nord

[Sursa foto: Kremlin.ru]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si