În cursul zilei de miercuri, 21 februarie, au loc mai multe şedinţe PNL şi PSD, în care va fi prezentată strategia pe care liderii celor două partide au convenit să o propună.

Citește și: Ședință CSAT convocată de Klaus Iohannis la Cotroceni după avansul Rusiei în războiul din Ucraina

O ședință de coaliție este programată tot miercuri, imediat după aceste întâlniri, iar la ora 19.00

cei doi preşedinţi vor ieşi public și vor face anunțurile.

Miercuri este anunţată şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL pentru ora 16,00, la Parlament, şi după-amiază ar putea să aibă loc şi şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Anunț privind alegerile din 2024. Ce alegeri vor fi comasate?

Anterior, reprezentanţii PNL şi PSD au avut mai multe runde de discuţii pe această temă, fiind mai multe scenarii fără a fi luată o decizie.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că una dintre soluţii ar fi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii.

Sunt două programe de armonizat, fiindcă vom veni categoric cu un program", a declarat Ciolacu.

Potrivit premierului PSD, alianța celor două partide este "o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment".

"Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică care va da stabilitatea României", a adăugat liderul social-democrat.

Rareș Bogdan anunță "un proiect important"

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Palatul Victoria că după discuţiile care au avut loc în coaliţie, au convenit cu toţii să meargă în faţa partidelor pentru a discuta atât principiile cât şi un proiect important. Cu siguranţă, veţi afla lucruri pe parcursul zilei de astăzi, foarte important.

”Preşedinţii celor două partide, la ora 19.00 vor răspunde tuturor întrebărilor. Este absolut firesc, fiind două partide democratice, cel mai mari partide din România, să ne ascultăm glasul colegilor, la ora 16.00, care se reunesc în birourile de conducere ale celor două partide”, a spus Rareş Bogdan. 

El a precizat că ”cu toţii au înţeles că responsabilitatea Guvernului României este extrem de serioasă în contextul regional foarte complicat”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

”Vedeţi ce se întâmplă pe frontul din Ucraina, România este stat cheie în această regiune, cel mai important lucru pentru noi, pentru Europa, este continuarea guvernării într-un mod coerent, asumat, care să aducă bunăstare românilor şi stabilitate”, a arătat Rareş Bogdan. 

Ședințe simultane ale PSD și PNL

Europarlamentarul Mihai Tudose, coordonatorul de campanie al PSD la europarlamentare, a declarat că decizia celor două partide a fost că azi la 16 să aibă loc şedinţe ale structurilor de conducere simultan.

El a precizat că, ”după ce s-a întâmplat în ultimii ani în România e clar că lumea s-a săturat de schimbări bruste pe picior, de schimbări de guvern, de schimbări de politică internă şi externă”.

”Trebuie să avem în vedere şi asta s-a discutat intens şi ceea ce se întâmplă în Europa, în ţările partenere, precum şi construcţiile politice la nivel de Parlament European, Comisie Europeană. Deci nu putem să fim defazaţi faţă de aceste lucruri”, a explicat Mihai Tudose. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si