Vladimir Putin i-a transmis lui Kim Jong-un că cele două țări vor ”extinde relațiile bilaterale cuprinzătoare și constructive prin eforturi comune”, potrivit The Guardian.

Citeste si: Vladimir Putin: "Vom elibera regiunea Donbas pas cu pas". Rusia dă arme tuturor aliaților săi

Președintele Rusiei a declarat că Rusia și Coreea de Nord își vor extinde relațiile bilaterale, după cum a informat luni agenția de știri de stat a Phenianului, KCNA.

Ce scrisoare i-a trimis Putin lui Kim Jong-un

Într-o scrisoare adresată lui Kim cu ocazia zilei eliberării Coreei de Nord, Putin a spus că legăturile mai strânse vor fi în interesul ambelor țări și ar contribui la "consolidarea securității și stabilității peninsulei coreene și a regiunii din Asia de nord-est", a mai spus KCNA.

Citeste si: Rusia promite răzbunare împotriva unei țări care l-a acuzat pe Putin de terorism

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate, Kim Jong-un i-a trimis, de asemenea, o scrisoare lui Putin în care spune că prietenia ruso-coreeană a fost creată în cel de-al doilea război mondial cu victoria asupra Japoniei.

Citeste si: Coreea de Nord ar putea ajuta Rusia cu 100.000 de soldați în războiul din Ucraina- expert militar rus

„Cooperarea, sprijinul și solidaritatea strategică și tactică” a atins de atunci un nou nivel în eforturile comune ale celor două țări de a opri amenințările și provocările din partea forțelor militare ostile, a spus Kim în scrisoare.

Coreea de Nord, alături de Rusia în războiul anti-Occident

Presa oficială de la Phenian nu a precizat care sunt forțele ostile, dar a folosit de obicei acest termen pentru a se referi la SUA și aliații săi.

Kim a prezis că cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord va crește pe baza unui acord semnat în 2019, când s-a întâlnit cu Putin.

Citeste si: VIDEO- Sora lui Kim Jong-un amenință Coreea de Sud, după ce liderul nord-coreean a făcut febră de la COVID

Coreea de Nord a recunoscut în iulie cele două „republici populare” ocupate de ruși din estul Ucrainei drept state independente, iar oficialii de la Phenian au propus ca muncitorii nord-coreeni să fie trimiși în estul Ucrainei pentru a ajuta la reconstruirea infrastructurii distruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si