Oleg Tsaryov, un politician pro-rus de origine ucraineană, fost deputat în Parlamentul de la Kiev, a fost împușcat într-o aparentă tentativă de asasinat, a informat vineri presa de stat de la Moscova.

Citește și: Ajungem la un nou Război Mondial? Avertismentul lui Vladimir Putin legat de conflictul Israel-Hamas: ”S-ar putea extinde dincolo de Orientul Mijlociu”

Oleg Tsaryov se află în stare gravă, conform lui Vladimir Rogov, un oficial susținut de Moscova din regiunea anexată Zaporojie din sudul Ucrainei.

El a spus că Tsaryov a fost împușcat, nu înjunghiat, cum apăruse inițial informația pe rețelele de socializare.

Tentativă de asasinat în Crimeea

Oleg Tsaryov, fost parlamentar ucrainean a fost numit de Kremlin drept posibila alegere a președintelui rus Vladimir Putin de a prelua schimbarea de regim la Kiev, a declarat un oficial al serviciilor secrete occidentale în februarie 2022, cu câteva zile înainte ca Rusia să înceapă invazia pe scară largă a Ucrainei.

Oleg Tsaryov a respins posibilitatea Vladimir Putin să-l desemneze pentru a conduce un guvern-marionetă la Kiev.

Informații despre tentativa de asasinat din Crimeea au fost făcute publice de Vladimir Rogov, un oficial rus din regiunea Zaporojie: 

"Starea lui Oleg este foarte gravă. În prezent se află la terapie intensivă. Nu a fost înjunghiat. Oleg a fost împușcat", a scris Rogov pe canalul său Telegram.

El le-a cerut simpatizanților săi să se roage pentru oficialul din Crimeea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Oleg Tsaryov

Cine este Oleg Tsaryov

Tsaryov a fost deputat în Parlamentului ucrainean și ulterior condamnat în lipsă la 12 ani de închisoare pentru că a cerut separarea unor regiuni de Ucraina.

El a sprijinit în mod activ Rusia din 2014, când Putin a anexat Crimeea, iar separatiștii pro-ruși din regiunile de est Donețk și Lugansk au început să se ciocnească cu forțele Kievului.

Atacurile din Crimeea, care este centrul logistic central al Rusiei pentru forțele sale din sudul Ucrainei, au devenit o rutină în ultimele luni pe fondul contraofensivei Kievului de a revendica teritoriul ocupat de forțele ruse, informează Newsweek.com.

Conform sursei citate, corespondentul militar rus, Yuri Kotenok, a raportat vineri că Tsaryov se află la terapie intensivă cu o rană împușcată și că starea lui este gravă.

Presa rusă a informat că ambulanțele au ajuns la casa lui Tsaryov din Ialta, la Marea Neagră, în noaptea de joi spre vineri.

Un videoclip de 16 secunde publicat de postul de știri PolitNavigator a arătat o ambulanță și personal medical, în afara casei oficialului din Crimeea. 

Drama prin care a trecut Oleg Tsaryov în urmă cu doi ani

Fiica de doar 17 ani a lui Oleg Tsaryov a murit în vara anului 2021, după ce ar fi suferit o sângerare la creier din cauza unei „erori medicale”.

Oleg Tsaryov a anunțat decesul fiicei sale Ekaterina Katya Tsarova, în vârstă de 17 ani, la peste 40 de zile după ce tragedia a avut loc.

Într-o postare emoționantă, Oleg Tsaryov a scris că fiica lui a murit cu o lună în urmă, dar el a fost atât de zdrobit încât a așteptat 40 de zile pentru a anunța tragedia.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Adolescenta era elevă la o școală independentă de top din Marea Britanie.

Politicianul pro-rus avea la acel moment 51 de ani a susținut că fiica sa a cedat la o sângerare necontrolată la creier din cauza unei „erori medicale” și a spus că anchetatorii din Rusia cercetează acum moartea ei.

„Când copilul tău moare, o parte din tine moare”, a spus bogatul om de afaceri. „Mori cu copilul tău și regreti că nu ai fost în locul lui. Ești deja mort înăuntru, deși s-ar putea să pari încă viu afară.”

Liderul separatist a adăugat: „Fiica mea a murit. Nu am putut să o protejez. Nu mă voi ierta niciodată pentru asta. O parte din mine o urmează în mormânt", a scris atunci Tsaryov.

Oleg Tsaryov

Oleg Tsaryov


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si